רכישת בית פרטי עם חריגות בנייה

  • רכישת בית פרטי עם חריגת בניה
    גיא | 21/09/2011 11:58

    אני מצוי במו"מ לרכישת בית פרטי. מעיון בתוכנית הבית במעצה המקומית ניתן לראות בבירור כי אין התאמה בין השירטוטים לבין המצב בפועל. למרות האמור נראה כי אין חריגה מבחינת אחוזי הבניה המותרים על המגרש וכי אין חריגה מקווי הבניין (לא בצדדים ולא בגובה). גודל החריגה כ 40 מ"ר הבנויים בקומה השניה על שטח שבשירטוט המקורי מופיעה כגג/מרפסת גדולה. המוכר (שמחזיק בבית צמוד זהה עם חריגת בניה זהה, אומר כי אינו רואה טעם לאשר את החריגה וכי ימשיך לחיות עימה כפי שהיא. במועצה אישרו באופן לא רשמי שהחריגה מוכרת משולמת עליה ארנונה בנפרד והמועצה המקומית אינה פועלת לאכיפה של חריגות בניה ישנות אלא מתעסקת בבניה חדשה בלבד. המוכר מוכן לדחות קבלת תשלומים לפי ההסכם עד אשר ימציא אישור המועצה להעברת הנכס בטאבו לטובת הקונה.(במצבו הנוכחי) מה משמעות החריגה? מה העלות (סדר הגודל הכללי) של של אישור והסדרת החריגה?

    • רכישת בית פרטי עם חריגות בנייה
      עו"ד טלי קסלר | 22/09/2011 00:34

      במידה וכפי שאתה מתאר ניתן להכשיר את חריגות הבנייה, ובהסכם מוסכם כי היטל ההשבחה יחול על המוכר (כך נהוג בדרך כלל), הרי שעלות הכשרת החריגות אמורה להסתכם בכמה אלפי שקלים (עלות אדריכל או מהנדס שיטפל בהכנת הבקשה להיתר הבנייה ואגרות הבנייה). קח בחשבון שהמדיניות של הוועדה המקומית בדבר אכיפת חריגות בנייה עלולה להשתנות עם השנים, כפי שקורה במקומות רבים בארץ.