זכויות בדירה וירושה

  • זכויות של בעל הנכס
    לריסה | 20/09/2011 11:27

    שלום! חברה שלי עזבה את הארץ לפני כ 6 שנים, בלי להתגרש באופן רשמי. בעלה נשאר לגור בדירה שהם רכשו ביחד. בעלה נפטר והיא רוצה לחזור ארצה . אבל יש כמה שאלות לא ברורות. הדירה נרכשה לפני כ 15 שנה , בנסח טאבו רשומים 3 אנשים- חברה שלי, בעלה ואימא שלו, כל אחד 1/3 בבעלות. אימא של בעלה נפטרה לפני כשנתיים. בעלה נפטר לא מזמן. האם זה עושה אותה בעלת דירה יחידה, או שיורשים יכולים לדרוש את החלקים שלהם. לאימא של בעלה יש בת, ולבעלה יש בן . האם היא יכולה פשוט לבוא ולהיכנס לגור בבית הזה, אל סמך זה שהיא בעלת הדירה. האם היא יורשת את חלקו של בעלה , למרות שלא היו חיים ביחד , או שבן שלו יורש את זה . על איזה צעדים תמליצו במקרה שלה?

    • זכויות בדירה וירושה
      עו"ד אברהם ללום | 20/09/2011 12:18

      האם הם לא גרושים עדיין ? מאחר ואני מבין שהם עדיין רשומים כנשואים, האם קיים ביניהם הסכם ממון ו/או הסדר גירושין ? הרכישה בוצעה יחד מכספים של שניהם ? האם היא השקיעה ללא קשר לרכישה עוד בדירה ? לגבי יורשים חשוב להבין כי בהתאם לשאלה קשה לתת תשובה ברורה, כמו כן, חשוב להבין כי במידה והם היו נשואים היא זכאית לקבל מחצית מחלקו והיתר עובר לילדים או ליורשים וכאן עולה השאלה האם יש צוואה או צו ירושה. לגבי אימו, החלק שלה עובר ליורשים ואולי הוא אחד היורשים והוא מקבל גם כיורש, מאחר והוא לא בחיים זה עובר ליורשים שלו. ממליץ לך לפנות לעו"ד מומחה שיסייע לך לאחר שכל הנתונים והעובדות יהיו לפניו. לגבי מגורים בדירה כפוף לבדיקה ניתן אולי להמליץ לה לעשות כן, תפני ליעוץ בהקדם. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום