מיסוי

  • פריסת שבח ,חישוב מאוחד או נפרד לשבח , פריסה עם 02
    האני | 19/09/2011 16:02

    שלום רב רציתי לברר שלוש סוגיות בהקשר למיסוי שבח :- 1-האם פריסה של השבח תעשה לכל 4 השנים (בהנחה שהנכס הוחזק יותר מ 4 שנים) גם אם עבור חלקם יש שומה סופית לפי הסכם 02 עם מס הכנסה ? 2-האם הפריסה תהיה על כלל השבח (ראלי ואינפלציוני) או רק על הראילי (ואז מה עם השבח האינפלציוני החייב) ? 3-האם שבח ראילי שנוצר לזוג כתוצאה ממכירת קרקע חקלאית שרכשו ביחד בשיעור 50% בתקופת הנישואין , תמוסה במס הכנסה במיסוי מאוחד , או בחישוב נפרד ? תודה על העזרה הצפויה

    • מיסוי
      עו"ד אברהם ללום | 19/09/2011 16:13

      מומלץ במקרה שלך לפנות לפורום מיסוי ו/או לעו"ד לקבלת יעוץ פרטני. תהיה זו טעות לענות על שאלה מסוג זה במסגרת הפורום של מקרקעין. לגבי קרקע חקלאית לאחר שנת 2001 עליך לשלם 20% מס שבח לאחר קיזוזים כמובן על פי דין.