בדיקה תכנונית

  • עיסקה ללא גרמושקה
    ס' | 18/09/2011 23:57

    ברצוני לבצע רכישת דירת גג , כאשר הלכתי לבדוק בעיריה את התיק , אין גרמושקה (נעלמה) ולכן לא ניתן לבדוק את חריגות הבניה בגג. בחקירה שערכתי מסתבר שחלוקת הדירות בבניין אינה לפי ההיתר שניתן .שאלה: 1.מה עושים כשאין גרמושקה בעירייה , האם אין העתק באף מקום אחר ? 2. ידוע לי על חדר (שלישי) בגג שהינו חריגה ואני מוכנה לבקש היתר בגינו או להרוס במידת הצורך . כיצד ניתן לפתור סוגיה זו . הבניין קיים 19 שנה ( בעבר נלקחו משכנתאות בדירות מסויימות ) האם יש חוק התיישנות על דברים מסוג זה. אודה על תשובתכם המהירה .

    • בדיקה תכנונית
      עו"ד אברהם ללום | 19/09/2011 16:33

      לגבי מצב הדירה מבחינה משפטית - כיצד רשום הבניין, אם נעשה רישום תבדקי בטאבו אולי יהיה תשריט מאושר. היתר בנייה קיים בתיק ? תפני למחלקת הפיקוח תראי מה הנתונים שיש להם ! אם את מבקשת משכנתא תעשי בדיקה קודם עם הבנק על מנת למנוע תקלות בדרך. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה על התשובה , היתר בניה קיים בתיק
        ס' | 20/09/2011 22:54

        התשריט איננו בעיריה. קיים בטאבו תשריט על דיסק , האם לפי זה ניתן לבדוק את החריגות האם זהו התשריט שמאושר בעיריה? הייתי בפיקוח , ומלבד החריגה של החדר בגג , הם לא יודעים הרבה . באם נסדר את החריגות בגג האם הבנק יאשר משכתנתא? (כשאין תשריט בעיריה ?) או שצריך קודם לבדוק שהתשריט מתאים למציאות לחלוקת הדירות בבנין ?