מכירת דירה ללא אישור היורש

  • מכירת מחצית דירה

    שלום . אשתי נפטרה וירשתי מחצית מחלקה בדירתנו (רבע) ובסך הכך יש לי 3/4. ביתי היא היורשת של ה- 1/4 הנותר. אני מעוניין למכור את חלקי בדירה. אבל... מזה שנים ביתי עזבה את הבית ואיני יודע מה עלה בגורלה והיכן היא נמצאת. נסיונות לאתרה, עלט בתוהו, ייתכן שהתדרדרה לסמים ו/או עזבה את הארץ. אין לי מושג היכן היא. המצב כך עוד כשאשתי הייתה בחיים. איך אני יכול למכור את הדירה כשביתי לא נמצאת? האם אוכל למכור את הנכס ולשמור את הכספים המגיעים לה בחשבון נאמנות כלשהו במקרה שיום אחד היא תופיע? אני זקוק בדחיפות לכסף הזה, אך לא יודע היכן ביתי ולא רוצה לקפח את המגיע לה, במקרה שהיא בחיים. הדירה מאד זולה כ- 250,000 ש"ח ואני לא רוצה להיגרר להוצאות גדולות. כל הכוונה מהיכן מתחילים, תעזור לי

    • מכירת דירה ללא אישור היורש
      עו"ד שזר תומר | 18/09/2011 21:30

      ראשית - יש לבדוק האם יש צו ירושה, והאם בוצע שינוי בטאבו לפיו הנכס אכן רשום שליש ושלושת רבעי . אם לא - תחילה מבצעים שינוי. שנית, צריך לפנות לביהמ"ש (במקרה שלך לענייני משפחה), ולבקש אישור למכור את הדירה וכי הכסף ישאר בנאמנות בקופת ביהמ"ש, או אצל עו"ד המוכר עד להימצאות של אותה גברת. באופן וודאי ביהמ"ש יבקש גם שמאות... וכן יבקש לבצע פרסום בעיתון אודות המכירה. הליך לא פשוט כבר אמרתי...אבל בהחלט אפשרי ובוצע בעבר. קח עו"ד - לבד אין סיכוי שתסתדר. בהצלחה! תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.