יחסי שוכר - משכיר - חברת ניהול

  • יחסי שוכר ומשכיר ושוכר מול חברת ניהול הבניין
    דני | 16/09/2011 23:54

    שלום,אני שוכר מזה כחודש דירה בבניין חדש אשר מתוחזק ע"י חברת ניהול. 1. במידה וחברת הניהול לא מתפקדת כראוי ומתייחסת בזלזול לדיירים -בדיבורים ואף במעשים-האם יש זכאות להחזר התשלום החודשי- שהוא בהחלט גבוה- מינימום 700 ש"ח לדירה?ואם לא, מתי כן ניתן לבקש החזר. האם בעל הדירה אמור להתערב לטובתי? 2. בעל הדירה- המשכיר ואנוכי אינם רואים דברים עין בעין ואף הוחלפה בינינו תכתובת לא נעימה בעליל במייל על יחסינו אחד לשני והא אף איים כי אם אמשיך "בהתנהגותי" נאלץ להפרד מוקדם מהצפוי.. לצערי שילמתי שכר דירה שנה מראש.במידה ואחליט לעזוב עקב חילוקי הדעות בינינו ,האם הוא יכול חוקית לעכב לי את התשלום הנ"ל ואף לא להחזירו בתירוץ כלשהו? האם יש עילה להפרת החוזה מצידו? עצם דיבורו אליי וחוסר האכפתיות לתקלות בדירה . תודה רבה.

    • יחסי שוכר - משכיר - חברת ניהול
      עו"ד שזר תומר | 17/09/2011 13:47

      אנסה לעזור - זה היתה פנייתך: במידה וחברת הניהול לא מתפקדת כראוי ומתייחסת בזלזול לדיירים -בדיבורים ואף במעשים-האם יש זכאות להחזר התשלום החודשי- שהוא בהחלט גבוה- מינימום 700 ש"ח לדירה?ואם לא, מתי כן ניתן לבקש החזר. ---- ראה לא תוכל להחליט באופן חד צדדי על אי ביצוע התשלום, המלצתי להוציא להם מכתב רשום ולפרט את הליקויים בהם לא יתקנו אותם, תשלם תחת מחאה ותתבע אתה אותם, אם לא תשלם - הם יתבעו אותך... האם בעל הדירה אמור להתערב לטובתי? לא בהכרח. אין לו צד לעניין. 2. בעל הדירה- המשכיר ואנוכי אינם רואים דברים עין בעין ואף הוחלפה בינינו תכתובת לא נעימה בעליל במייל על יחסינו אחד לשני והא אף איים כי אם אמשיך "בהתנהגותי" נאלץ להפרד מוקדם מהצפוי.. לצערי שילמתי שכר דירה שנה מראש.במידה ואחליט לעזוב עקב חילוקי הדעות בינינו ,האם הוא יכול חוקית לעכב לי את התשלום הנ"ל ואף לא להחזירו בתירוץ כלשהו? האם יש עילה להפרת החוזה מצידו? עצם דיבורו אליי וחוסר האכפתיות לתקלות בדירה . ----- ראה באם יש בדירה תקלה מהותית והיא איננה ראויה למגורים, תוכל להוציא לו מכתב בדואר רשום ולהודיע לו כי באם הליקוי המהותי לא יתקון - אתה תאלץ לעזוב את הדירה. הבעיה - הכסף אצלו... ואם הוא יחליט לעשות מעשה ביריונות ולהחזיק את הכסף, לדוגמא- עד למציאת דייר חלופי, בטענה כי אין לקוי מהותי, הדרך פתוח לפרשנות ביהמ"ש, דבר שיכול להיות לכל אחד מהצדדים. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום. תודה רבה.

      • תודה על מענה מקצועי ומהיר וברשותך שאלה נוספת:
        דני | 17/09/2011 22:10

        במידה ואכן אממש את זכותי לצאת לפני תום החוזה, האם אוכל לקבל ישירות את שכר הדירה מהדייר החלופי ולא מהמשכיר? אגב, האם יש לי דד ליין למציאת דייר חלופי? תודה רבה ושבוע טוב.

        • סיום חוזה שכירות
          עו"ד שזר תומר | 18/09/2011 21:21

          לא תוכל לקבל את השכר מהדייר החלופי, כייון שאני מניח שרשום לך בחוזה שאתה לא יכול לבצע שכירות משנה, ולכן הדייר צריך לחתום מול הבעלים ולא מולך. לגבי דד ליין - אם לא נרשם לך דד ליין, אז אין דד ליין. המלצתי הכנה, לפרסם מודעה - ולתעד הכול (לשמור העתק של המודעה ולשמור טלפונים ושמות של פונים וימים ושעות בהם הופנה הדייר הפוטנציאלי, הייתי אפילו מגזים ומעביר מייל או אס אם אס לבעלים כל פעם שהייתי מפנה לו דייר) . כל המהלך הזה נועד על מנת שאם וכאשר יטענו כי לא חיפשת דייר - תוכל להראות אחרת. בהצלחה. אם תרצה ניתן לשלוח מכתב באמצעות עו"ד - זה גם יכול לעזור. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

          • המון תודה על תשובה מפורטת! ישר כוח ושנה טובה  לת
            דני | 18/09/2011 22:22