הצמדת חניה בטאבו

  • הצמדת חניה בבנין משותף
    ניצן | 16/09/2011 13:50

    המקרה : גיליתי לאחר מספר שנים כי בתשריט הבניין לא הוצמדה לדירה שטח חניה .(יש עוד מספר קטן של דירות בבניין במצב דומה ) השאלה : האם מצב שכן אפשרי , שכן על הקבלן להצמיד לכל דירה בעת הרישום חלק ברכוש המשותף וכאמור גם שטחי חניה . בחוזה הדירה מצויין כי לדירה יהיה חלק ברכוש המשותף הכולל גם שטחי חניה . שאלה נוספת במצב הקיים מה הדרך לתיקון ? תודה מראש

    • הצמדת חניה בטאבו
      עו"ד שזר תומר | 17/09/2011 13:43

      המצב לצערי נפוץ בארץ. צריך לבצע שינוי בטאבו, והצמדה של כל חניה לדירה שלה, מהלך שהוא מאוד מסובך, במיוחד במקרים שיש מחלוקות של הדיירים , כך כרוך בעלות כספית. עצתי - פנה ליעוץ של עו"ד שמתמחה בתחום. צריך לראות גם את החוזה המקורי של הקבלן, יתכן כי התרשל וניתן לתבוע אותו. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • הצמדת חניה בבנין משותף
        ניצן | 18/09/2011 11:09

        תודה על המענה המהיר . במקרה זה כיוון שהקבלן הלך לעולמו מונה כונס להמשיך את בניית הבניין , כנראה שהכונס טעה שהוא עו"ד אגב . בחוזה של הקבלן מצויין כי לכל דייר יהיה חלק ברכוש המשותף כולל החניות ולפי יחס גודל הבית , כך שדירות גדולות יותר קיבלו חניה רחה וכד ' השאלה , האם ניתן לתבוע את עו"ד הכונס שערך את הרישום בק"ע החניה בלשכת הרישום ויותר חשוב מה הם סדרי הגודל של עלויות כאמור , והם ניתן להמליץ לי על עו"ד שמתמחה בכך . תודה שוב מקרב לב ניצן

        • תביעה כנגד כונס נכסים
          עו"ד שזר תומר | 18/09/2011 21:23

          בהחלט יתכן כי ניתן לתבוע את עו"ד, אבל לצורך כך צריך לבצע בדיקה מעמיקה של החומר, כלומר יש לבדוק לצורך מה מונה הכונס, מה היתה משימתו (רק לרשום את הבית, או לרשום גם את החניות), האם קיבל תשלום מהדיירים, ומה הזמן שנקצב לו. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.