בניה על הגג בבית משותף

  • בנייה על הגג
    משה | 15/09/2011 15:04

    1. בבעלותי דירה עם גג, כאשר כל שטח הגג שייך לי בטאבו. כעת אני מעוניין לבנות חדר על הגג. בעירייה נאמר לי ש30% מגג החדר שאבנה יהפוך לרכוש משותף. האם זה נכון? מה ההגיון בכך אם הגג שעליו אני בונה שייך כולו לי? במידה ו30% משטח הגג הופך לרכוש משותף, האם השכנים צריכים להשתתף באופן יחסי בהוצאות הבנייה של החדר על הגג?2. היות והגג שייך כולו לי, במשך 40 שנה לא היו דודי שמש של השכנים על הגג שלי. כעת, העירייה טוענת שעל ה30% שיהפכו לרכוש משותף השכנים יוכלו להציב דודי שמש. כיצד זה אפשרי אם כל המערכות יעברו דרך הגג הפרטי שלי ודרך קירות החדר על הגג ששייך אך ורק לי, ואני לא מעוניין בכך?

    • בניה על הגג בבית משותף
      עו"ד שזר תומר | 17/09/2011 13:33

      לגבי השלושים אחוז -אני לא מכיר "סיפוח" שכזה, אבל אולי משהו אחר בפורום שמתמחה יותר בתחום הבניה על הגגות יכול לעזור. מה שכן - ידוע לי שאתה צריך לקבל הסכמה של בעלי הדירות לצורך הבניה, לגבי אחוז ההסכמה - האחוז הנפוץ הוא 2/3 מהדיירים, אבל הייתי ממליץ לבדוק מה קובע התקנון של הבית המשותף. אם התקנון החל על הבית המשותף הוא התקנון המצוי המופיע בתוספת לחוק, הרי שאין להתיר לך לבנות על הגג ללא הסכמת יתר כל בעלי הדירות. תוכל למצואת את התקנון בטאבו. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

    • בניה על הגג
      משה מעוז | 17/09/2011 15:23

      צריך לבדוק בעירייה אם 30% הנ"ל נובעים מהתב"ע. אם זו לא דרישת התב"ע, ברר בעירייה מה מקור הדרישה. לידיעתך, כל הגג החדש של תוספת הבניה הוא רכוש משותף גם אם הגג המקורי הוא בבעלותך, כך שטענותיך אינן מדויקות. כדי שהגג החדש יהיה בבעלותך דרושה הצמדתו לדירתך בהסכמת כל השכנים - כפוף למגבלה של 30 האחוז שאינם ברורים. אינך זקוק להסכמה קניינית של השכנים לצורך הבניה אם יש לך מספיק אחוזי בניה. הסכמה קניינית דרושה בבניה על גג שהוא רכוש משותף. מאידך, יש לקבל הסכמת שכנים לקבלת היתר הבניה, אבל אי-הסכמה לא בהכרח תמנע קבלתו.