הסכם מול יורשים לפני צו ירושה

  • המשכיר הלך לעולמו, יש יורשים רבים, למי לשלם?
    אורי | 15/09/2011 14:30

    אני שוכר דירה מאשה זקנה. מי שעמד מולי הוא אחד הבנים. לפני מספר חודשים האשה נפטרה. הבן הנ"ל נתן לי מספר חשבון שאליו יש להעביר את הכספים. ביקשתי ממנו שיביא לי צו ירושה או אם אין עדיין צו אז לכל הפחות מכתב חתום על ידי כל האחים שמבקשים להפקיד בינתיים לאותו חשבון. לא רוצה אחר כך מחלוקות ואי נעימויות עם חלק מהיורשים. הוא כעס ואמר שיוציאו אותנו משם וכו'. האם אני צודק? מה אני אמור לעשות במצב כזה? תודה.

    • הסכם מול יורשים לפני צו ירושה
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2011 09:20

      בהחלט, אני סבור שאתה צודק. לחילופין, בהנחה שאתה סומך עליו ועל המצב הפינאנסי שלו, יש לשקול, להציע לו שאם הוא אכן חושב שאתה לא בסדר, תבקש ממנו שיחתום על מסמך שיפצה אותך ויחזיר לך את הספים שיידרשו על ידי היורשים האחרים, אם וכאשר יידרשו לאחר מתן צו הירושה. אגבן, תגיד לו שגם כדי להוציא אותך, הוא צריך צו ירושה, כי כרגע אין לו ממש מעמד חוקי בעניין הדירה ... טל רכניץ, עו"ד מנהל הפורום

    • הרי אתה יודע שהוא נציגה של בעלת הדירה
      ירוחמי | 17/09/2011 10:40

      כשהיא היתה בחיים הוא היה נציגה,אתה מכיר אותו.אז אם יבואו אליך הטענות שאר היורשים, תומר שאתה מכיר אותו והתנהלת מולו. למה להסתבך.