שינוי קו בנין

  • שינוי קו בנין
    רפי | 14/09/2011 13:52

    שלום, התחלתי בהליך לשינוי קו בניין אחורי מ-6 מ' ל-3 מ'. וכן שינוי קו בנין צידי להתקרב לגדר השכן. בדיון בעיריה התברר כי נדרש לבצע בשטח איזון והקצאה מחדש, היות והקבלן בנה את המבנים במתחם שלא לפי התוכנית המקורית. מיהו הגורם המחוייב לבצע זאת? האם לעיריה אחריות לנושא היות ואישרה לקבלן את הבניה ונתנה לו טופס 4. העיריה והקבלן מתנערים ומצפים מממני כדייר לבצע זאת.

    • שינוי קו בנין
      עו"ד טלי קסלר | 14/09/2011 19:25

      ייתכן שאתה לא הגורם הרלבנטי שהיה אמור לטפל בכך מלכתחילה, אולם בנסיבות שאתה מתאר, אתה היחיד שיטפל בכך בפועל היות ואתה מעוניין בשינוי. למיטב הבנתי הן מבחינת העירייה והן מבחינת הקבלן ניתן להשאיר את המצב כפי שהוא ואין לכך שום משמעות מבחינתם. ייתכן שהקבלן יאלץ לעשות זאת, אם וכאשר ירצה לרשום את הבתים כבית משותף בטאבו, ויצטרך לצורך כך את אישור העירייה על התוכניות. השאלה אם הקבלן מחוייב כלפיכם לרשום בית משותף והאם ומתי בכוונתו לעשות זאת.

      • שאלת המשך...
        רפי | 16/09/2011 09:41

        א. האם אני יכול לחייב/לדרוש  את הקבלן לבצע זאת מבחינה חוקית? ב. במידה ואני נדרש לעשות כך ואפשר שלא כל הדיירים במתחם יסכימו לתהליך האם אפשר לבצעו ללא הסכמה והאם אני חשוף לתביעות משפטיות?