זכאות לריבית שנצברה בחשבון הנאמנות ביחס לתשלום שהוקדם

  • זכאות לריבית מחשבון נאמנות בעסקת מקרקעין
    שירן | 14/09/2011 12:24

    שלום,רכשתי דירה ומשיקולים אישיים העברתי את התשלום האחרון לעו"ד של המוכר, לחשבון נאמנות, כארבעה חודשים טרם המועד (התשלום האחרון ע"פ החוזה צריך להתבצע במועד מסירת הדירה ואני העברתי לו את הכסף 4 חודשים לפני כן). כך שנצברה בחשבון הנאמנות ריבית. האם אני זכאית לריבית זו?

    • זכאות לריבית שנצברה בחשבון הנאמנות ביחס לתשלום שהוקדם
      עו"ד טלי קסלר | 14/09/2011 12:45

      אם זה לא הוסכם מראש זה כלל לא בטוח שהריבית הזו שייכת לך. זה תלוי מאוד בנסיבות העניין (מדוע מלכתחילה הסכום הופקד בנאמנות בשלב כל כך מוקדם ביחס להוראות ההסכם). ייתכן שאין לכך תשובה. כשלנאמן אין הוראות מפורשות בכתב הנאמנות ויש מחלוקת - יש בעיה.