הפקעה שלא נרשמה

  • איתמר
    הפקעה לצרכי דרך | 14/09/2011 11:32

    בבעלותי מגרש שקיבלתי בירושה. במסגרת תב"ע מלפני 20 שנה הופקעו מס' מטרים לצרכי דרך מהמגרש וכמו גם מכל החלקות בסביבה. ההפקעה לא נרשמה בטאבו . האם היא תקפה בכלל? אם אמכור את המגרשף האם עלי לציין זאת בהסכם.

    • הפקעה שלא נרשמה
      עו"ד טלי קסלר | 14/09/2011 13:26

      לגבי תקפות ההפקעה - צריך לבדוק את כל המסמכים כדי לתת לך תשובה (איפה זה פורסם, מדוע זה לא נרשם, מה היתה המטרה, האם המטרה מומשה בצורה כזו או אחרת וכיו"ב). לגבי מסירת הפרטים לקונה פוטנציאלי - זה הכרחי. יש חובה על המוכר למסור לקונה את כל הפרטים שהקונה צריך לדעת (ובעיקר פרטים שלקונה יהיה קשה יחסית לברר בעצמו) אחרת זה עלול להיחשב לניהול משא ומתן בחוסר תום לב.