רישום בית משותף

  • תיקון צו בית משותף = בנייה לא חוקית
    דנס | 13/09/2011 19:51

    שלום רב, האם ייתכן לתקן צו בית משותף כדי לשקף שינוי בעלויות ותשריטים אם הבנייה המדוברת נעשת ללא היתר בנייה? תודה

    • רישום בית משותף
      עו"ד אברהם ללום | 14/09/2011 14:16

      המפקחת צריכה לקבל תשריט מאושר וחתום לצורך רישום הבית המשותף - תשריט (2 עותקים) שאושר ע"י ועדה מקומית לתכנון ובניה או שהוכן ע"י מהנדס, אדריכל, מודד מוסמך, או הנדסאי מוסמך הנותן להנחת דעתו של המפקח תמונה נאמנה של הבית על דירותיו; פרק א' 1. לצורך רישום בית בפנקס הבתים המשותפים יש להגיש את הטפסים והמסמכים הבאים ללשכת המפקח על רישום מקרקעין: א. טופס בקשה (2 עותקים); ב. נסח מרישום המקרקעין מעודכן ככל האפשר בסמוך לתאריך הגשת הבקשה; ג. תשריט (2 עותקים) שאושר ע"י ועדה מקומית לתכנון ובניה או שהוכן ע"י מהנדס, אדריכל, מודד מוסמך, או הנדסאי מוסמך הנותן להנחת דעתו של המפקח תמונה נאמנה של הבית על דירותיו; ד. הסכמה לשמש נציגות זמנית (2 עותקים); ה. צו רישום מוכן לחתימת המפקח (4 עותקים); ו. תקנון (4 עותקים) - במידה ומחילים על הבית תקנון מוסכם. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • המשך
        דנס | 18/09/2011 08:31

        מה כותבים בבקשה, "שינוי תשריט לשקף הרחבה" בלי לפרט אם נעשה עפ"י היתר בנייה או לא? מה עם אישורי מיסים? איך מקבלים אישור היטל השבחה מהעירייה אם הבנייה היא ללא היתר?