שינוי תקנון

  • שינוי תקנון בית משותף
    שלומי | 12/09/2011 11:15

    שלום רב, בבית בו אני גר תשלומי הועד (לפי התקנון) מתחלקים שווה בשווה ולא לפי שטח הדירה. הייתי רוצה לשנות את התקנון כך שהתשלומים יתחלקו לפי שטח הדירה. אני יודע שצריך רוב של 2/3, אבל מה הפרוצדורה לשינוי? איפה אני יכול למצוא טפסים? למי מגישים? תודה מראש.

    • שינוי תקנון
      עו"ד אברהם ללום | 12/09/2011 12:58

      יש החלטות בעניין של המפקחת על רישום המקרקעין וגם בחוק נקבע כי יש לשלם לפי החלק היחסי בשטח. אם יקבלו החלטה בניגוד לאמור תפנה למפקחת על המקרקעין. הוראותיו של 62 כדלקמן: "62. (א) בעלי הדירות רשאים לערוך תקנון ולשנות את הוראותיו ברוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם, אולם אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם, ואין לקבוע הצמדה של חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית אלא בהסכמת כל בעלי הדירות". במקרה שלך, אמצעי האכיפה שעומד לרשותך הינו כאמור לעיל, פנייה למפקחת על המקרקעין, אתה יכול גם לבקש צו מניעה – למניעת דרישת התשלום עד להחלטה בעניין. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • התשובה לא עונה לשאלה
        משה מעוז | 13/09/2011 08:51

        השואל אומר שהתקנון המוסכם שחל על הבית המשותף שלו קובע שהתשלום יהיה שווה. לפיכך, לא ניתן לפנות למפקח כדי לקבל צו מניעה זמני או קבוע. הדרך שעל השואל לפעול היא שינוי התקנון המוסכם על פי הקבוע בסעיף 77 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום) תש"ל-1969 : "77. (א) בקשה לרישום תקנון מוסכם לבית משותף או לשינוי הוראות התקנון, תוגש למפקח באמצעות הרשם אם אגב הבקשה לרישום הבית בפנקס הבתים המשותפים או לתיקון הרישום ואם בבקשה נפרדת; לבקשה, כאמור, יש לצרף נסח מרישום הבית המשותף על כל דירותיו. (ב) כל חתימה על בקשה לפי תקנה זו תאומת כדרך שמאמתים חתימה על שטר עסקה. (ג) נוכח המפקח, כי עורכי התקנון זכאים לבקש את רישום התקנון או השינוי, וכי אין מניעה לרישום התקנון או השינוי, יאשר את הבקשה ויורה על רישום התקנון או השינוי בפנקס הבתים המשותפים ועל תיקון הצו, לפי הענין."

        • שינוי תקנון המשך
          עו"ד אברהם ללום | 14/09/2011 13:56

          לצורך הוצאת צו בלבד יש אפשרות לפנות למפקחת. ללא קשר לאמור, מומלץ אכן לפעול לשינוי התקנון. אך מאחר ואין רוב מתאים כלל הנראה לא יקבלו את הצעתך, התוצאה פנייה למפקחת, יש לראות את הנולד ולפעול בהתאם. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

          • שיוני תקנון
            עו"ד אברהם ללום | 14/09/2011 15:11

            ע"פ סע' 62 שינוי בתקנון דורש אישור של 2/3 מהדירים, ושינוי שיש בו שינוי זכות דורש את הסכמת כלל הדיירים, אולם הפעלתו, תעשה כאשר השינוי אינו מתבקש ע"פ הצרכים של הדיירים /