חוב ארנונה של בעלים קודמים - המשך

  • חוב ארנונה של בעלים קודמים
    מאיה | 12/09/2011 07:22

    קניתי דירה לפני 5 שנים. הגיעה עתה בדואר הודעה מהמועצה לתשלום חוב ארנונה ע"ש הבעלים הקודם. הבעלים הקודם ממש לא משתף פעולה עכשיו { מה שהיה היה מבחינתו } והמועצה הודיעה לי שלא אוכל להעביר את הדירה כל עוד החוב לא יוסדר. האם אוכל לטעון כנגד המועצה שעצם זה שהם המציאו בזמנו אישור לירשום הדירה לאחר בדיקה שאין חובות או שהם שולמו, די בכך כדי להשתיק אותם כנגדי? למה אני צריך לרוץ אחרי הבעלים הקודם בגלל שהמועצה התרשלה בזמנו ?

    • חוב ארנונה של בעלים קודמים - המשך
      מאיה | 12/09/2011 07:25

      ראוי להדגיש כי המועצה טוענת שהחוב מיוחס לתקופה טרם העברת הבעלות של הדירה על שמנו.

    • חוב ארנונה
      עו"ד אברהם ללום | 12/09/2011 13:19

      ראשית עולה שאלה לעניין, חוק ההתיישנות - ניתן לטעון התיישנות כאשר במשך שבע השנים לא קיבלת כל התראה על החוב ו/או הודעה על החוב. א 5066/02 - שלום, ארנונה. המספק-חב' לבנין ומסחר חיפה נגד עיריית חיפה. באותו מקרה, עיריית חיפה ניסתה לגבות בגבייה מנהלית על פי פקודת העיריות ופקודת המסים גביה חוב ארנונה של שנת 1998.הנישומה טענה, כי שילמה את כל דרישות התשלום שקיבלה, וכי נקיטת הליכי גבייה לגבי חוב במחלוקת אינו נוהל תקין. העירייה לא הציגה שמץ של ראייה, כי שלחה לנישומה דרישת תשלום ושומות לשנים 1988 עד 1992. המסמכים שצורפו היו רישומי מחשב עכשוויים ולא היו העתק של המסמך המקורי שנשלח. שנית, על הרשות לפנות לבעלים הקודם ולא אליך. יש לבדוק בדיוק את האישור שהועבר על ידי המוכר בעבר. מומלץ שעו"ד שטיפל לך בעניין יסיים את ההליך של העברת הזכויות שזה לעצמו לא ברור מדוע לא נסתיים עד היום. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • הבהרות
        מאיה | 12/09/2011 14:35

        הדירה עברה מיידית עם קנייתה לבעלותנו. הנוקדה היא שעכשיו שאני רוצה למכור אותה, המועצה טוענת שעלי לשלם המיוחס על ידה לבעלים הקודם.