האם נכה פטור ממס רכישה? פרטים אודות הקלות לנכה במס רכישה

  • הקלה ממס רכישה - לשם "שיכונו"
    חן | 10/09/2011 13:12

    אבי - נכה לצמיתות מעל 50 % של נפגעי הנאצים - מתגורר בבית הורים. מימון השהייה שם היא מהשכרת דירתו היחידה ותמיכה של קופת החולים שתסתיים בעוד כשנה. לאור הפסקת התמיכה של קופ"ח, אבי מעוניין, לרכוש דירה שניה למימון התמיכה החסרה. האם יוכל אבי להנות מהקלה במס רכישה {0.5%} שכן הדירה השניה שירכוש היא לצורך "שיכונו" בבית הורים שמא זאת פרשנות מרחיבה, יתר על המידה ?

    • האם נכה פטור ממס רכישה? פרטים אודות הקלות לנכה במס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 10/09/2011 22:02

      לא כך כך הבנתי את השאלה - על הדירה הראשונה הוא קיבל הנחה? בכל מקרה, ראה זו הרשימה של הנכים הזכאים לתשלום מס רכישה מופחת על דירת מגורים על פי האתר של רשות המיסים בעצמה (‎0.5%) נכה בעל דרגת נכות רפואית לצמיתות בשיעור של ‎100%, או נכות של ‎90% בשל צבירת נכויות באיברים שונים; נכה כהגדרתו בחוק הביטוח הלאומי, שנקבעה לו דרגת אי כושר להשתכר בשיעור של ‎75% לפחות, לצמיתות; נכה בעל דרגת נכות לצמיתות של ‎50% לפחות, שהוא קטוע יד או רגל או משותק; נכה עקב תאונת דרכים, שנקבעה לו בעטיה דרגת נכות לצמיתות של ‎50% לפחות; נכה על-פי חוק הנכים או חוק נכי המלחמה בנאצים, שנקבעה לו דרגת נכות לצמיתות של ‎19% לפחות; נכה על-פי חוק נכי רדיפות הנאצים, בעל ‎50% נכות לפחות לצמיתות. נפגע פעולות איבה (על-פי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה), שנקבעה לו דרגת נכות לצמיתות של ‎19% לפחות; בני זוג שרוכשים דירה למגוריהם, ורק אחד מהם נכה, זכאים שניהם למס מופחת. ניתן לבדוק את הנושא ישירות מול רשות המיסים בטרם ביצוע העסקה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

    • לעו"ד שזר תומר - הבהרה
      חן | 11/09/2011 06:51

      א. אבי רכש את הדירה הראשונה לפני כ- 40 שנים. ב. הוא מעונין לרכוש דירה שניה למימון השהייה שלו בבית הורים. ג. נקודת המוצא היא שהוא עומד בקריטריונים של נכות. ג. השאלה מתמקדת בפרשנות של המילה "לשיכונו". האם רכישת דירה שניה למימון שהייה בבית הורים יכולה להחשב כ"שיכונו".

      • נכס - פטר ממס רכישה
        עו"ד שזר תומר | 11/09/2011 20:46

        חן שלום רב, לטעמי - לא. אבל... צריך לבצע סקירה משפטית מעמיקה ומרחיבה ולחפש פסיקה בנשוא, פני לעו"ד לצורך יעוץ פרטני. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.