בניית חומה בין שכנים - האם העלות מתחלקת?

  • קיר הפרדה בין שני מגרשים שכנים, מועד התשלום של שכן
    דוד | 10/09/2011 08:15

    שלום רב.בניתי בית ועל הגבול בין המגרש שלי לזה של השכן בניתי קיר תומך כך שחצי מעובי הקיר בצד שלי וחצי בשלו. קיבלתי את האישור שלו לכך בכתב לפני שבניתי ואני מעריך את הנכונות שלו לכך מאוד. לא כל אחד היה חותם והוא אדם הגון וחתם. אם כי אחרי שקראתי כאן ובעוד מקומות אני מבין שלפי החוק, מכוון שהמגרש שלי גבוה מהמגרש שלו היה הכרח לבנות קיר כזה בכל מקרה ולכן גם אם לא היה נותן הסכמה לכך היה חל עליו תשלום של חצי מהעלויות של הבניה של הקיר. מצאתי גם תקדים משפטי לכך. השאלה שלי נוגעת למועד שבו אני יכול לבקש ממנו את התשלום עבור חצי החומה. החומה נבנתה כבר לפני כשנה. הוא עדיין לא החל לבנות במגרש שלו כלום. האם אני יכול כבר עכשיו לדרוש את מחצית התשלום או שעלי לחקות עד שהוא יתחיל לבנות? החומה הייתה יקרה והכסף הזה חשוב לי לצורך השלמת הבניה של הבית שלי.בתודה ובברכה

    • בניית חומה בין שכנים - האם העלות מתחלקת?
      עו"ד שזר תומר | 10/09/2011 21:58

      דוד צר לי, אך אינני יכול במסגרת תשובה בפורום, להשיב לך אודות מועד התשלום יש צורך לבצע בדיקה פרטנית של המקרה - אך הנני סבור כי צריך היה להעלות את הנושא כבר בעת בניית החומה ומתן החתימה שלו, ולא בדיעבד. בכל מקרה, לטעמי אין להתמהמה עם הדרישה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.