הקדמת תשלום היטל השבחה

  • מועד תשלום היטל השבחה
    הדסה | 07/09/2011 11:52

    אני נמצאת בהליכי גירושין, יש מצב שאקבל את הבית בתמורה לויתור על חלקי ברכוש אחר (התקזזות) . מסתבר לאחרונה כי חל על הבית היטל השבחה. בקשתי מהעיריה לשלם את ההיטל, נדחתה והם טוענים בתוקף כי התשלום יתבצע במועד מכירת הנכס. מאחר ויש מצב של העברת הנכס אלי, על מנת להמנע מתשלום היטל השבחה כולו שיחול עלי מבלי שבן הזוג יחלוק בו, ברצוני להקדים ולשלם את ההיטל. ראה ציטוט: בסעיף קטן 4(4) לתוספת השלישית נקבע - 4. (4) החליטה הועדה המקומית על דחיית עריכת השומה עד למימוש הזכויות, רשאי כל בעל מקרקעין לדרוש מהועדה המקומית לאפשר לו לשלם מיד את ההיטל החל עליו; משנתקבלה דרישה כזו, תיערך שומת ההשבחה לגבי מקרקעין אלה תוך 90 ימים מיום קבלת הדרישה. סוף ציטוט. האם אני יכולה להסיק כי ניתן לשלם על פי חוק היטל השבחה על פי בקשת בעלי הנכס קודם המכירה? תודה

    • הקדמת תשלום היטל השבחה
      עו"ד טלי קסלר | 07/09/2011 21:56

      יש לך בהחלט אפשרות לדרוש לשלם את היטל ההשבחה עכשיו. יחד עם זאת, לא ברור לי מדוע את בכלל מעוניינת בכך, ואיך תוכלי לכפות על בעלך לשלם כעת היטל השבחה (שעה שהוא עדיין בעלים של מחצית מהנכס). כדאי שתתייעצי עם עורך הדין שמייצג אותך.

      • היטל השבחה - גירושין
        הדסה | 11/09/2011 11:08

        עו"ד קסלר, תודה על תשובתך המהירה והמקצועית. מאחר והתשובות משני הגורמים העירייה והעורך דין היו זהות = "ההיטל ישולם רק במועד מכירת הדירה", ומאחר ועכשו אני מבינה שיש אפשרות להקדים את תשלום היטל ההשבחה, שאלתי היא: האם ניתן לראות בהיטל השבחה חוב משותף שנוצר במהלך חיי הנישואין ? אם כן, האם יש אפשרות לחייבו לשאת במחצית היטל ההשבחה? האם ניתן לבקש מהעירייה לחלק את שומת היטל השבחה על פי הזכויות במקרקעין, כלומר 50% יוטל עלי ו- 50% הנותרים יוטלו על הצד השני? תודה