העברת דירה במתנה

  • העברת דירה במתנה
    כרמית | 07/09/2011 11:41

    לאחותי יש רבע דירה אותה היא מעוניינת לתת לי במתנה.היא אינה מעוניינת לנצל את הפטור ממס שבח.עלתה האפשרות שהיא תעביר את חלקה לאבא שלנו והוא יעביר את החלק אלי . האם יש תקופת צינון בין היום שהיא מעבירה אליו לבין היום שהוא מעביר אלי?

    • העברת דירה במתנה
      עו"ד טלי קסלר | 07/09/2011 22:01

      לא ברור מדוע אחותך צריכה להעביר את הדירה לאביך וממנו אלייך. קיימת אפשרות לקבל פטור ממס שבח גם ביחס להעברת נכס בין אחים. פנו לעורך דין לקבלת ייעוץ.

      • העברת דירה במתנה
        כרמית | 08/09/2011 08:24

        שאלתי לגבי העברת דירה מאחותי לאבי ומאבי אלי היתה בעקבות אי רצונה של אחותי להשתמש בפטור כדי לאפשר לעצמה מכירת דירה נוספת בארבע השנים הקרובות.לכן אשאל שוב האם יש תקופת צינון בין העברת הדירה מאחותי לאבי לבין העברתה ממנו אלי. תודה.