יחסי שוכר משכיר - דירה שכורה - נזילה בדירה.

  • דירה שכורה- נזילות חוזרות
    שי | 04/09/2011 01:42

    היי, אנחנו גרים בדירה שכורה. במהלך החורף הקודם, התרענו בפני בעלת הדירה כי ישנה נזילה מהגג (אנחנו קומה 4 מתוך 5). לאחר בדיקה מול השכן מעלינו, וגם בגג, לא נמצא מקור הנזילה, ואז כבר הגיע הקיץ והנזילה פסקה. לפני כ 4 ימים, החל לפתע לרדת גשם, ומאז בנקודות שונות בתקרת הדירה, יש נזילות (חדר השירותים מוצף לגמרי, 2 חדרי שינה גם כן, טפטופים מהתקרה במקלחת, וכתם של רטיבות בתקרת הסלון שכנראה יתחיל לטפטף אוטוטו- בקיצור, חיים תחת גשם שוטף...). לאחר בדיקה התברר כי לשכן מעלינו יש פיצוץ בצינור ומשם הבעיה. שאלתנו היא:1. מה האחריות של בעלת הדירה בנושא?2. האם אנחנו רשאים להחליט בעקבות המקרה על דעת עצמנו , ובהתחשב שתיקון הנזקים ייארך זמן רב, לעזוב את הדירה?3. האם מגיע לנו איזה שהוא פיצוי מבעלת הדירה?יש לציין 2 דברים חשובים:1. הדירה כרגע אינה ראוייה למגורים, ועוד עם תינוקת בבית!2. זו שנתנו השנייה בדירה. לאחר השנה הראשונה לא נחתם חוזה מחדש מול בעלת הדירה אלא פשוט סוכם בע"פ על המשך השכירות ונמסרו לה צ'קים לשנה קדימה.תודה מראש על כל עצה שתעזור לנו לצאת מהצרה הזאת!

    • יחסי שוכר משכיר - דירה שכורה - נזילה בדירה.
      עו"ד שזר תומר | 04/09/2011 21:28

      שי שלום רב, אני מקווה שאוכל לעזור לך לצאת מהמצב הקשה, לצערי המצב קשה גם מבחינה משפטית, ראשית - צריך לבדוק בחוזה האם יש אפשרות ליתן הודעה מוקמת ולעזוב את הדירה. אם אין אופציה כזו, צריך להוציא מכתב בדואר רשום ושם לרשום כי הדירה לא ראויה למגורים ואתם נאלצים לעזוב את הדירה באופן מיידי אלא אם התקלה תתוקן בתוך 3 ימים לדוגמא. שימו לב - יחסי שוכר משכיר הם מאוד בעייתים, ואין פסיקה חד משמעית, ניתן למצוא פסיקה לכאן ולכאן - ולכן לא בטוח שהמלך הזה יצליח ולכן עצתי היא לפנות לעו"ד על מנת לקבל יעוץ יותר פרטני. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.