מכירת נכס לפני ירושה

  • מכירת נכס לפני ירושה
    שרה | 03/09/2011 15:44

    בעלי נפטר לפני כמה חודשים בחו״ל והיה לו דירה בארץ. אנו גרים בחו״ל ואנחנו לא אזרחים ישראליים. אני, אישתו, עוד לא התחילה את תהליך מול רשם הירושה בארץ, לכן הדירה עדיין רשום על שמו. האם אני יכולה למכור את הדירה לפני שאתחיל את התהליך? לפני שאקבל את הצו עצמו? לפני שיהיה רשום את שמי על נסח טאבו. תודה

    • מכירת נכס לפני ירושה
      עו"ד שזר תומר | 03/09/2011 22:08

      כן יש פתרונות יצרתיים, אם את מוצאת קונה טוב, אפשר לעשות חוזה, ולהשאיר את הכסף בנאמנות אצל עו"ד, והוא יעבור לידך לאחר שהדירה תרשם על שמך. צריך במקביל להתחיל את התהליך מול הרשם זה לוקח בממוצע 4 חודשים, ואז צריך ללכת לטאבו... קחי עו"ד ומהר... תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.