הקניית זכויות בנכס ורישום הערת אזהרה בעניין

  • חידוד שאלה פעם רביעית- אשמח לכמה חוות דעת:
    רועי | 01/09/2011 15:26

    הסיפור המלא.אבא שלי רכש נכס בשווי 2 מיליון ש"ח ושילם משכנתא של מיליון ש"ח.הנכס רשום כעת בטאבו עם הערת אזהרה לטובת הבנק המלווה.אבא שלי מעוניין להעביר לי במתנה מחצית מהנכס-הן פיזית והן רישומית.לי ולו לא כ"כ איכפת באם יהיה רישום בעלות בטאבו,אלא אנו מסתפקים בהערת אזהרה לטובתי על מחצית הבית.ידוע לכל המעורבים כי הערת אזהרה אינה מקנה בעלות,אלא מעין הצהרת כוונות.השאלה היא:האם ניתן לרשום הערת אזהרה כלשהיא שתאשר כי אני מחצית מהדירה בבעלותי (שוב- רק לפי הערת אזהרה. מובן לי שזו אינה זכות קניינית אלא יותר הצהרת כוונות)או-שלא ניתן לרשום הערת אזהרה בטאבו ללא הסכם מכר(במקרה זה הסכם העברת מחצית דירה מאב לבן במתנה), אפילו שאין מדובר בהעברת בעלות אלא ברישום הערת אזהרה בטאבו בלבד, על כל המשתמע מכך.מקווה שהשאלה היתה מלאה, נהירה ומובנת.תודה.

    • הקניית זכויות בנכס ורישום הערת אזהרה בעניין
      עו"ד טל רכניץ | 02/09/2011 09:56

      אפשר לרשום הערת אזהרה גם ללא הסכם מכר. יש לבחון במסמכי הבנק, אם עצם הקניית הזכויות בנכס לצד שלישי (אף אם הוא הבן) ורישום הערה בעניין בלשכת רישום המקרקעין, לא מהווה הפרת של הסכם ההלוואה, העלולה לחשוף את האב להליכים מצד הבנק. מומלץ להיוועץ עם עו"ד, ולא רק דרך הפורום. טל רכניץ, עו"ד מנהל הפורום