ניגוד אינטרסים בשימוש בשני כובעים

  • רשיון תיווך ורשיון עריכת דין
    איל | 01/09/2011 12:35

    שלום, שתי שאלות:ראשית האם ניתן לעסוק בתיווך מקרקעין ובעריכת דין בתחום הנדל"ן כאחד, קרי: האם רשיון עריכת דין מבטל את רשיון התיווך או להפך?- אציין כי ע"פ רשם המתווכים ולשכת עורכי התשובה היא שלילית, כלומר ניתן לעסוק בשני התחומים יחד.שנית, האם מתווך שתיווך עסקת מקרקעין, יכול לבצע את חוזה המקרקעין בהנחה שהוא עורך דין עם רשיון חוקי ותקף  ?

    • ניגוד אינטרסים בשימוש בשני כובעים
      עו"ד טל רכניץ | 02/09/2011 09:52

      למיטב ידיעתי, לא ניתן לעשות זאת במקביל. קל וחומר, מקום בו העו"ד הוא גם המתווך, כלומר משמש בשני כובעים, עלול הדבר ליצור בעיה אינהרנטית מבחינת האחריות שהוא נושא בה, והדבר יוצר ניגוד אינטרסים. ממש מומלץ שלא !!! טל רכניץ, עו"ד מנהל הפורום