שליש מס רכישה גם לאשתו של הבן

  • העברה ללא תמורה לבן ואישתו
    אלירן2 | 10/08/2011 11:02

    שלום אם אב רוצה לתת לבנו ולאישתו יחדיו מתנה דירת מגורים. האם גם הבן וגם אישתו יהיו זכאים לשלם רק שליש מס רכישה או שהבן יהיה זכאי לשליש מס רכישה ואישתו תצטרך לשלם מס רכישה מלא ? אלירן2

    • שליש מס רכישה גם לאשתו של הבן
      עו"ד נפתלי רובין | 10/08/2011 13:27

      על פי תקנה 20 לתקנות מס רכישה, העברה ללא תמורה מיחיד לקרוב חייבת בשליש מס רכישה. הגדרת "קרוב" כוללת גם אשתו של הבן (תקנה 1 לתקנות מס רכישה). לכן, גם אשתו של הבן תהיה חייבת בשליש מס רכישה בלבד. בהצלחה. עו"ד נפתלי רובין

      • לא אישה כדת משה וישראל אלא ידועה בציבור
        אלירן2 | 10/08/2011 15:07

        תיקון טעות. לתומי חשבתי שבמדינת ישראל, שהיותה מדינה שיוויונית ומתוקנת גורלה של ידועתי בציבורי הינו כגורל אישה נשואה. אבל לאחר שדיברתי עם מס שבח מסתבר שהיא לא קיבלה את הפטור כי היא ידועה בציבור ולא נשואה כדת משה וישראל. התוכל בבקשה להסביר לי למה זה , הריי בחוק רשום קרובת משפחה זה גם צאצא ובת זוגו. שווה להגיש השגה ? בתודה רבה רבה אלירן2

        • שווה להגיש השגה
          עו"ד נפתלי רובין | 11/08/2011 17:15

          פס"ד ע"א 2622/01 מנהל מס שבח נ. עליזה לבנון התייחס לתקנה 20 לתקנות מס רכישה, וקבע שהמונח "בן זוג" במסגרת הגדרת "קרוב" בתקנה 1 כולל גם ידועה בציבור. במונח "קרוב" למעשה יש פעמיים התייחסות ל"בן זוג". בפס"ד לבנון ההתייחסות הייתה לבן-הזוג של נותן המתנה, ואילו בשאלתך יש התייחסות לבן הזוג השני המופיע בהגדרה: "בן זוגו של צאצא". לעניות דעתי, לא אמורה להיות הבחנה - ואם בית המשפט קבע ש"בן זוג" כולל ידועה בציבור, זה גם צריך להיות במקרה של מתנה ל"בן זוגו של צאצא" - כאשר "בן הזוג" היא הידועה בציבור. כמובן, שלרשות המיסים יכולה להיות פרשנות אחרת. יחד עם זאת, בקובץ הפרשנות של נציבות מס הכנסה לעניין חוק מיסוי מקרקעין (חב"ק), רשות המיסים מפרשים שידועה בציבור נחשב בן זוג לעניין חוק מיסוי מקרקעין (ללא הבחנה בין בן הזוג "הראשון" לבין בן הזוג "השני" בהגדרת "קרוב"). לאור האמור לעיל, שווה להגיש השגה. בהצלחה. עו"ד נפתלי רובין

          • וואווו איזו תשובה מפורטת המון המון המון תודה!!  לת
            אלירן2 | 11/08/2011 22:11