החלפת ייצוג בהסכם מתנה לאחר שהמוכר הלך לעולמו

  • החלפת ייצוג בהסכם מכר ללא תמורה אחרי פטירת בעל הנכ
    אלירן | 10/08/2011 01:06

    שלום רב, במידה ומנוח העביר בחייו לבנו את דירתו באמצעות הסכם מכר ללא תמורה, ולשם כך הם הלכו לעורך דין והמנוח חתם על הסכם מכר,שטר מכר וייפוי כח בלתי חוזר לעורך דין, ולאחר פטירתו של המנוח הבן לא מרוצה מהייצוג ורוצה להחליף את הייצוג מהסיבה שהוא לא מבצע את עבודתו, האם זה אפשרי ובמה זה כרוך? האם צריך את הסכמת בית המשפט לכך? שהרי לכאורה הייפוי כח שנתן המנוח הוא לאותו עורך דין, ובמידה ורוצים להחליף ייצוג אחרי פטירת המנוח אז יש צורך באישור בית משפט או שאפשר פשוט לבקש מהעורך דין את כל המסמכים וללכת לעורך דין אחר? ושאלה נוספת - אם עברה כשנה מאז שנחתם הסכם המכר, האם יתכן שיצטרכו שוב את חתימת המנוח?

    • החלפת ייצוג בהסכם מתנה לאחר שהמוכר הלך לעולמו
      עו"ד טלי קסלר | 10/08/2011 19:34

      באופן עקרוני אפשר לבקש מעורך הדין את המסמכים וכן לבקש שיעביר את יפוי הכוח שניתן לו לעורך הדין החדש. לא אמורה להיות סיבה שהוא יסרב לעשות זאת. קרוב לוודאי שאין צורך לפנות לבית משפט. האם העסקה דווחה לרשויות המס? האם יש אישורי מסים שמאפשרים את השלמת הרישום? תוכל לקבל תשובות קצת יותר רציניות אם תציג את המסמכים ותקבל ייעוץ מעו"ד שבקיא בתחום הזה.