דייר מוגן חנות

  • דמי מפתח
    רלי | 18/06/2011 12:46

    שלוםבעלי נפטר ויש לנו חנות בדמי מפתח בני עבד עם בעלי בחנות  וקיבל תלוש משכורת לאחר פטירת בעלי בני החליט לעבוד אצל בעל הבניין  האים זה מזכה אותו בפיצויים ממני עפ"י שלא פוטר וקיבל מכתב פיטורים . כרגע אף אחד לא נימצא בחנות האם לאחר פטירתי זה יעבור לבני? והאם זה עובר בירושה?תודה

    • דייר מוגן חנות
      עו"ד שזר תומר | 18/06/2011 17:19

      זה רק כללי כמובן ומתייחס לדייר מוגן בעסק: זכות הדיירות המוגנת אינה עוברת בירושה. לכן גם אין כל טעם לציין את הזכות במסגרת צוואה. גורלה של הזכות ייקבע אך ורק לפי הוראות חוק הגנת הדייר : העברת זכות במסגרת חילופי דיירים או העברה לבן משפחה. למרות זאת לפי חוק הגנת הדייר זכויותיו של הדיר המוגן עשויות לעבור לבן משפחה. נפטר דייר של בית עסק יהפוך בן זוגו לדייר, בתנאי שהיו בני זוג וגרו יחדיו לפחות שישה חודשים לפני פטירת הדייר. אם אין בן זוג יהפכו הילדים לדיירים, ואם אין ילדים – יהפכו לדיירים יורשיו של הדייר, על פי דין, שעבדו איתו בעסק, לפחות שישה חודשים לפני שנפטר. דייר שנפרד מבן זוגו או התגרש, לאחר שהיו בני זוג וגרו יחד לפחות חצי שנה, ייקבע הדייר על פי הסכם בין בני הזוג או פסק דין שניתן בעניינם. דייר שעזב את העסק שלו בגלל שנטש את משפחתו- בן זוגו יהפוך לדייר, אם גר יחד עם הדייר לפחות שישה חודשים לפני נטישתו. אם לא היה לדייר בן זוג, יהפכו ילדיו לדיירים, ואם לא היו לו ילדים יהפכו הוריו לדיירים- והכל בתנאי שעבדו עם הדייר לפחות שנה אחת לפני שעזב. בכל מקרה יהיה לדייר של עסק רק מי שימשיך לנהל בנכס, בעצמו או על ידי שכירת אחרים, את העסק שניהל הדייר שלפניו. מי שקיבל זכות דיירות מוגנת יכול לפנות לבית הדין לשכירות ולבקש לאשר לו להשתמש במושכר לצורך אחר הנחוץ לו לקיום, או לנהל במושכר עסק אחר מזה שניהל הדייר הקודם (בעיקר אם הדייר שלפניו עסק במקצוע חופשי המצריך רישיון כגון: רופא, עו"ד וכד'). תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.