ביטוח מבנה - חל על הדייר או הבעלים?

  • ביטוח מבנה חל על השוכר או המשכיר? - בדירה שכורה
    barb | 16/06/2011 20:30

    שלום רב, אני שוכרת דירה בבניין דירות (יחסית חדיש, שנת 2006) מזה כשנתיים. לקראת הארכת החוזה לשנה נוספת, המשכיר כבר ביקש להעלות את שכר הדירה לסכום מסויים, מצידי - ביקשתי הורדה מסויימת ולבסוף הוא התרצה והוריד מהסכום החודשי 50 ש"ח ולכך הסכמתי. בנוסף, המשכיר "נזכר" להודיע לי כי החל מהחוזה החדש, הוא רוצה שאשלם ביטוח מבנה (שכולל שוכר, משכיר וצד ג') והציע שני דרכים לתשלום - השוכר, אני, אשלם ישירות לחב' הביטוח את סכום הפרמייה בעבור ביטוח המבנה או שהוא ישלם את הפרמייה ואני, בתור שוכרת, אחזיר לו את מלוא הסכום. 1. האם ביטוח מבנה (צנרת, חשמל, רעידת אדמה וכו) אמור לחול על המשכיר או השוכר (מבחינת "החוק היבש")? 2. ברור לי שעניין של ביטוח תכולת דירה זה לשוכר, במידה והוא מעוניין. האם ניתן להתנות את עניין ביטוח המבנה וביטוח תכולת הדירה על השוכר בלבד? חשוב לציין כי בחוזה הנוכחי, קיימים סעיפים המספקים בטחונות וערבויות בידי המשכיר לגבי תשלומים שונים ושוטפים של הדירה ותקופת ההשכרה אך אין סעיף ייחודי המגדיר את מידת האחריות של מי מהצדדים לאירועים הנכללים תחת ביטוח מבנה - צנרת שהתפוצצה, קו חשמל שניזוק מכוח עליון וכו'. תודה מראש על עזרתך ותשובתך.

    • ביטוח מבנה - חל על הדייר או הבעלים?
      עו"ד שזר תומר | 17/06/2011 15:58

      בדר"כ עלות ביטוח המבנה חלה על הבעלים ולא על הדייר, אלא אם סוכם אחרת. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • לא מדויק
        עו"ד זיידמן | 16/05/2012 12:47

        חשוב להבהיר כי גם אם לא נכתב סעיף מפורש באשר לביטוח המבנה בחוזה השכירות, הרי שמדובר באינטרס של השוכר, שכן מדובר בעלות של עשרות שקלים בודדים בחודש. למען הסר ספק, גם אם עשה המשכיר ביטוח מבנה על חשבונו, על אחריות השוכר לבדוק ששמו הוכנס לפוליסה שאם לא יעשה כן הוא עשוי להתבע בעתיד בתביעת שיבוב על ידי חברת הביטוח בגין התשלומים ששלימה למשכיר עקב קרות המקרה הביטוחי.