תכנון מס - פטור ממס שבח ופטור ממס רכישה

  • מיסוי מקרקעין
    מיקי | 16/06/2011 15:06

    לאחות של אבא שלי יש דירה שהיא רוצה להעביר על שמי. לי אין דירה משלי.השאלה מה הפרוצדורה הכי טובה להעברה כדי שלא אני ולא גיסתי נשלם מיסים . האם במכירה או בהעברה ללא תמורה.יש לציין שגיסתי לא מכרה דירה בארבע שנים שחלפו.

    • תכנון מס - פטור ממס שבח ופטור ממס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 17/06/2011 15:44

      קרוב" - בן זוג, לרבות מי שהיה בן זוג במשך ששה חדשים שקדמו למכירת זכות במקרקעין, הורה, צאצא, בן-זוגו של צאצא, אח ואחות; לא חושב שהגדרה של דוד נכנסת לגדר החוק, ולכן צריך לחשוב על תכנון מס אחר. כלומר, היא יכולהל מכור (אולי בפטור לפי הוראות השעה - וכך תקבל פטור ממס שבח מבלי "לשרוף" את הפטור הקלאסי של אחת לארבע שנים). ואתה תקנה, ואם הנכס שווה פחות מסכום המינימום של מס הרכישה (בהנחה וזו דירה יחידה שלך- אז מדובר בסך של 1,140,000 ש"ח). אין האמור לעיל מהווה יעוץ משפטי מחייב תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • מס רכישה על דירה ראשונה שונה ב 2011
        עו"ד שזר תומר | 20/06/2011 00:20

        עדכון לפי הוראות השעה מס רכישה לדירה יחידה יהיה כדקלמן: . הגדלת מדרגת המס הראשונה בחישוב לדירה יחידה במסגרת הוראת השעה, הוגדלה מדרגת המס הראשונה ליחיד שרכש דירת מגורים והתקיים בו אחד התנאים הקבועים בסעיף 9(ג1א)(1) או (2) לסכום של 1,350,000 ₪ (במקום מדרגת מס ראשונה בסכום של 1,139,320). להלן מדרגות המס לתקופת הוראת השעה: על חלק השווי שאינו עולה על 1,350,000 ₪ - לא ישולם מס על חלק השווי שבין 1,350,000 ₪ לבין 1,610,210 ₪ - 3.5% על חלק השווי העולה על 1,610,210 ₪ - 5% תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.