הרחבת דירה/פגיעה ברכוש המשותף

  • בניה על רכוש משותף לצורך פרטי בחיפה
    ע. מחיפה | 15/06/2011 22:48

    שלום,אני ובעלי עוברים בנובמבר הקרוב דירה בחיפה. אחד הדיירים בבניין מעוניין באישורנו לצורך בניית תוספת חדר לדירתו על חשבון שטח שמשותף לכל הדיירים בבניין המשמש כאיזור איחסון. לטענתו, על פי חוקי עיריית חיפה מגיע לכל דייר תוספת בניה של 7 מ"ר. מאחר ולשכן זה יש שלוש דירות בבניין בבעלותו, אז למיטב הבנתי הוא זכאי ל21 מ"ר כתוספת בניה. הבעיה שהשטח שעליו הוא רוצה לבנות הוא 31 מ"ר, כלומר נגזל פה חלק מהרכוש המשותף לשכנים.שאלותי:1. האם העירייה עלולה לחייב אותי לתת לו לבנות בשטח המשותף למרות שאיננו רוצים לתת לו את הסכמתנו? עלי לציין שאני חוששת שיש לו שם פרוטקציות מאחר והוא ציין שאשתו עובדת שם.2. במידה ונאשר לו את הבניה מהו הפיצוי המגיע לנו על פי חוק?הוא אומר שהוא "יפצה" את כל הדיירים בכך שישפץ את חדר המדרגות. פיצוי זה לא נשמע הולם בעיניי.אודה לתשובתכם הכנה

    • הרחבת דירה/פגיעה ברכוש המשותף
      עו"ד טל רכניץ | 16/06/2011 13:28

      בשביל להרחיב את דירתו ולגרוע מהרכוש המשותף, נדרש רוב של 75%. העירייה אמורה לבחון בטרם אישור הבקשה, כי מבחינה קניינית, יש לו את הרוב הדרוש. אם תאושר ההרחבה, ללא הרוב הדרוש, ניתן יהיה להגיש תביעה למפקח או לבימ"ש + צו מניעה. לגבי התמורה שהוא מציע, זה עניין שנתון למו"מ, וכל דבר דורש הסכמה של כל הצדדים. הוא לא יכול לאכוף עליכם לקבל את התמורה שהוא מציע ... טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן