חנייה

  • שימוש בחניי משותפת בניגוד לדעת השכנים
    דודו | 15/06/2011 12:35

    אני גר בבניין עם 12 דיירים וחנייה מקורה. בחנייה ישנן 2 חניות שאינן בבעלות אף אחד מהדיירים. לאחרונה, אחד השכנים שקנה רכב שני החל לחנות שם, למרות ששאר הדיירים ביקשו ממנו שלא לעשות כן. האם זו זכותו? האם השטח נחשב כמשותף, באילו תנאים מותר לו לחנו שם ומה הכלים העומדים לרשותנו למנוע ממנו לחנות שם?

    • חנייה
      tsls | 15/06/2011 14:14

      אם החניה לא רשומה בתשריט אזי היא שיכת לרכוש המשוטף ! השימוש ברכוש המשוטף יעשה או תקנון הבית המשוטף

    • חנייה ברכוש משותף
      עו"ד טלי קסלר | 15/06/2011 14:42

      תצטרכו לבדוק את מסמכי הבית המשותף. אם מדובר ברכוש משותף יש לשכנים זכות לעשות בשטח שימוש כחניה (לכל אחד מהשכנים מותר לעשות שימוש כזה, באופן שאינו בלעדי עבור אף אחד מהשכנים). יש פסיקה עניפה על כך שחניה נחשבת לשימוש רגיל וסביר ברכוש משותף. אם אתם לא מעוניינים בכך תצטרכו לכנס אסיפת דיירים ולקבל החלטה לגבי שימוש אחר שיעשה בשטח.