פינוי נכד שמתגורר בדירת סבא וסבתא שנפטרו

  • האם אפשר לפנות נכד שגר בדירת יורשים?
    מיכאל | 15/06/2011 10:46

    שלוםהאם נכד שהתגורר בבית סבו וסבתו במשך 15 שנה ללא חוזה שכירות,יכול לדרוש חלק בדירה שעומדת להימכר על ידי היורשים?העובדות הם:1.הנכד חי בדירה במשך 15 שנה ללא תשלום שכירות.2.בצוואה לא מופיע הנכד כיורש,ואין לו שום חלק בירושה.3.הנכד היה לסעד ולעזר לסבו ולסבתו במשך ה-15 שנה.4.לנכד יש הוכחות ועדויות שהוא גר בדירה במשך 15 שנה.[הן על ידי השכנים,והן על ידי היורשים שלא מכחישים].5.הדירה כעת היא על שם היורשים.[הם העבירו זאת בטאבו].כאמור שאלתי היא,האם היורשים יכולים לפנות את הנכד מהדירה מכוח זה שהם היורשים,או שלנכד יש זכות שלא להתפנות עד שהיורשים יגיעו איתו להסדר כספי?בתודה מראשמיכאל

    • פינוי נכד שמתגורר בדירת סבא וסבתא שנפטרו
      עו"ד טלי קסלר | 15/06/2011 10:54

      לנכד אין כל זכויות בדירה. יחד עם זאת, לא ניתן לפנות אותו בכוח. אם הוא מסרב להתפנות צריך להגיש נגדו תביעת פינוי לבית המשפט. קרוב לוודאי שבית המשפט יעתר לתביעה וייתן צו פינוי. ייתכן שבגין הסעד והעזר שהגיש הנכד במשך השנים (ככל שניתן לכמת את הדבר במונחים כלכליים) הנכד יוכל לדרוש תשלום כלשהו אך לא מעבר לכך. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

      • שאלה אחרונה ברשותך בעניין..
        מיכאל | 15/06/2011 14:25

        מה יכול להיות גובה הפיצוי המינימלי לנכד על עזרה וסעד במשך 15 שנה?האם יש מדד מסויים לזה,האם יש "שווי שוק"  של זה?האם אפשר להתחשבן עם הנכד ולהגיד לו שהיורשים מוכנים לתת לו פיצוי,אך זה מתקזז על חשבון השכירות והחשמל שהוא היה אמור לשלם?בתודה מראש מיכאללסיכום:בהנחה שזה יגיע לבית המשפט,מהי להערכתך הסכום המינמלי שהשופט יפסוק לנכד על 15 שנות סעד ועזרה בטיפול בסבו וסבתו?