פינוי שוכרים שלא מתפנים בסוף חוזה השכירות

  • פינוי מושכר- מהי הדרך המהירה ביותר?
    בתיה כהן | 15/06/2011 08:10

    שלום לכולם, לפני 4 חודשים רכשנו דירה. מילאנו את כל התחייבויותינו כלפי המוכר, והדירה הועברה על שמנו במנהל. קבענו בחוזה המכר כי הדירה תועבר לידינו לא יאוחר מיום 1/7/11. הצרה היא, שבדירה מתגוררת כעת משפחה ע"פ חוזה שכירות שלה עם המוכר מלפני שנתיים , חוזה שכבר הסתיים ביום 13/5/11. כלומר, הם מתגוררים כעת ללא חוזה. פנינו אליהם בקשה שיפנו את הדירה ביום 1/7/11, והללו מסרבים בתוקף מאחר וטרם סיימו לבנות את הבית הפרטי שלהם, ולטענתם המוכר הבטיח להם בזמנו שלא יפנה אותם לפני שיסיימו את הבנייה. חשוב לציין כי הם ידעו על המכירה ועל מועד הפינוי, ואנו היינו מוכנים אפילו לאפשר להם להמשיך להתגורר חודשיים נוספים בדירה, עד שיסתיים חוזה השכירות שלנו בדירה שבה אנו כעת מתגוררים, אולם, הם כבר הודיעו לנו שלא יספיקו לסיים בחודשיים הנוספים הללו את הבית, ולכן רק בימ"ש יוציא אותם מהבית. שאלתנו היא, מהי הדרך המהירה ביותר להוציא אותם מהבית, מאחר וחוזה השכירות שלנו פג בעוד חודש וחצי, ואנו לא מעוניינים להפר אותו כלפי בעל הדירה שהשכיר לנו? כל עיצה תתקבל בתודה.

    • פינוי שוכרים שלא מתפנים בסוף חוזה השכירות
      עו"ד טלי קסלר | 15/06/2011 10:57

      הדרך המהירה ביותר היא לפנות לבית המשפט בתביעת פינוי. קיים כיום הליך מקוצר ולוחות הזמנים הם בד"כ הרבה יותר מהירים. פנו בדחיפות לעורך דין שיכין עבורכם תביעה כזו. קחו בחשבון שב-15/7/2011 מתחילה פגרה בבתי המשפט עד 1/9/2011 והדבר עלול לעכב את ההליכים. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן