אסיפת דיירים - הרוב הדרוש

  • בית משותף-מערכת חימום המופעלת ע"י סולר- שאלה..?
    נטלי | 12/06/2011 09:27

    בוקר טוב, הוריי גרים בבנין ישן בתל אביב, שמערכת החימום הביתית הכוללת:חימום תת רצפתי, חימום המים למשך 24 שעות מופעלת ע"י סולר. העניין הוא שהורי מתכוונים להתחיל שיפוצים והם לא מעוניינים בסולר הזה, הם מעדיפים לחבר דוד שמש, (העלויות שלו מאוד גבוהות), אי לכך, האם יש אפשרות לדרוש מועד הבית התנתקות, האם אני צריכה לבדוק את התקנון הבית המשותף, והאם יש אפשרות לשנותו.? (יש לציין כי הוריי שכרו את הנכס מזה 13 שנה ובשנה האחרונה רכשו אותו, אי לכך והם מחזיקים ברבע מהבנין, האם יש להם אפשרות לשינוי התקנון) אודה לתשובתכם... בברכה, שבוע טוב, עו"ד נטלי אהרון

    • אסיפת דיירים - הרוב הדרוש
      עו"ד אברהם ללום | 12/06/2011 22:10

      עו"ד אהרון שלום לך, לעניין האמור מאחר ומדובר על הוריך אנסה לסייע במסגרת זו עד כמה שניתן. השאלה הראשונה שעולה הינה, האם יש תקנון ? תפנה כדי לדעת איזה רוב נדרש לשני מקורות: החוק והתקנון. תחילה יש לפנות לחוק המקרקעין בפרק העוסק בבתים משותפים, ואחר-כך לתקנון בית משותף. אם אתה יכול להציג נתון שהמחיר ללא הסולר יהיה זול יותר אני מאמין שאתה יכול לפנות גם למפקחת וגם לתרבות הדיור בעניין. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה רבה על הסיוע, שתזכה תמיד לברכה והצלחה!!  לת
        נטלי | 13/06/2011 09:45

    • בדרך כלל ניתן להתנתק מההסקה המרכזית
      דינה | 12/06/2011 23:15

      כעקרון, ניתן להתנתק ממערכת חימום מרכזית. הכללים נקבעו ב- תקנות לגבי הוצאות החלות על המתנתק וגם ב- תקנות לגבי תנאים להינתקות לשם כך אין צורך לדרוש דבר מוועד הבית, ואין צורך לקיים אסיפת דיירים, וגם לא לקבל הסכמת השכנים. התקנות קובעות את הדרך להודיע לוועד הבית, ואת ההסדרים הטכניים הדרושים. צריך לשים לב לכך שגם לאחר ההינתקות יש חובה להשתתף בחלק מההוצאות השוטפות של הסולר, ובכל הוצאות תחזוקת מערכת ההסקה ממנה מתנתקים. לעניין התקנון המוסכם, יש לו משמעות רק אם הוא נרשם בטאבו אחרי כניסתן לתוקף של התקנות בשנת 1991, ואם יש בו התייחסות לנושא ההינתקות. מאידך, אם הוא נרשם לפני שנקבעו התקנות הללו - הרי שהתקנות גוברות על התקנון המוסכם, כמפורט בתקנה האחרונה של "התקנות לגבי ההוצאות".

      • תודה רבה על הסיוע, שתזכי תמיד לברכה והצלחה!!!  לת
        נטלי | 13/06/2011 09:44

      • תקנות לגבי תנאים להינתקות
        עו"ד אברהם ללום | 13/06/2011 15:07

        התשובה היתה הפנייה לחוק ולתקנות. אכן הציטוט של התקנות מתאים. מתוך התקנות - ניתן להתנתק ממערכת חימום מרכזית. הכללים נקבעו ב- תקנות לגבי הוצאות החלות על המתנתק וגם ב- תקנות לגבי תנאים להינתקות לשם כך אין צורך לדרוש דבר מוועד הבית, ואין צורך לקיים אסיפת דיירים, וגם לא לקבל הסכמת השכנים. התקנות קובעות את הדרך להודיע לוועד הבית, ואת ההסדרים הטכניים הדרושים. צריך לשים לב לכך שגם לאחר ההינתקות יש חובה להשתתף בחלק מההוצאות השוטפות של הסולר, ובכל הוצאות תחזוקת מערכת ההסקה ממנה מתנתקים. לעניין התקנון המוסכם, יש לו משמעות רק אם הוא נרשם בטאבו אחרי כניסתן לתוקף של התקנות בשנת 1991, ואם יש בו התייחסות לנושא ההינתקות. מאידך, אם הוא נרשם לפני שנקבעו התקנות הללו - הרי שהתקנות גוברות על התקנון המוסכם, כמפורט בתקנה האחרונה של "התקנות לגבי ההוצאות". אברהם ללום, עו"ד מנהפ הפורום