אתה צריך לפעול מול הקבלן באמצעות עורך דין

  • זכות מעבר (זיקת הנאה ) בניגוד להסכם
    עופר | 11/06/2011 14:23

    לפני כשנה רכשנו בית מקבלן באחד מהפרויקטים שהוא בונה. לפני כשבוע תוך כדי סיור באתר אנו גילינו שחלק נרחב מהשטח שלנו (330 מ"ר ) נלקח לטובת דרך לבתים אחרים שממוקמים מאחור.גודלו של השטח שנלקח הינו כ 60 מטרים. אני חייב לציין שהצורה בה הבית יושב על השטח גרמה לכך שאין כמעט מעבר בין החלק האחורי והקדמי של הבית וכל הצד פשוט נעלם.לאחר דין ודברים עם הקבלן הוא מסר לנו שיש זכות מעבר ואנחנו חתומים בחוזה על כך.כך גם מופיע בתוכניות השטח.בכל מקרה לאחר יומיים קשים של מחשבות גיליתי שבנספח המצורף לחוזה ביטלנו את הזכות למתן שטח עבור שבילים ,מעבר,חניות וכו לטובת בתים שכנים.כשהגענו עם המימצא הנ"ל לקבלן הוא כנראה הבין שהוא בבעיה שכן הוא הפר את ההסכם ומיד הציע לנו חלופות. החלופות - להשאר בבית ולקבל שדרוגים ( שנעמדים בסכום של אולי 5000-8000 ש"ח ) לעבור לבית אחר עם אדמה גדולה כ 15 מ"ר יותר ממה שהיה צריך להיות לנו אבל למקום נמוך וללא נוף ( בבית שרכשנו יש לנו נוף מדהים של עמק יזראל ) ולהתעכב עוד כשנה בקבלת הבית.וחלופה שלישית ללכת לבית משפט. כל בקשה שלי לפיצוי כספי - נענתה בסירוב גס. הגעתי למצב בו אני כבר מסכים לקבל בית אחר בלי נוף ורק שיתחייב שיעמוד בזמני האספקה + שדרוג מינורי של מס' דברים בבית והקבלן פשוט לא מסכים. השאלות הם : אם אני נכנס להליך משפטי כמו צו מניעה וכו'.תביעת פיצוייים מה קורה עם הבית שלי בינתיים? אני מבין שהליך כזה יכול להמשך שנים ובינתיים אין לנו איפה לגור ( אנו גם שוכרים עכשיו וגם משלמים משכנתא על 90 אחוז מהחוזה שקיבל כבר הקבלן ) כמה פיצוי אפשר לדרוש ממנו על לקיחת 60 מטרים מתוך 330 בניגוד להסכם? יש סיכוי שאני נכנס להליך משפטי ובינתיים נכנס לבית הקיים בבוא העת? ישנם תקדימים בנושא כזה?

    • אתה צריך לפעול מול הקבלן באמצעות עורך דין
      דינה | 11/06/2011 20:40

      רגילבמקרה דומה קבע בית המשפט בפסק דין פיצוי של 30,000 דולר בשל מרפסת שהוצמדה לנכס שנרכש, ולאחר מכן הפכה המרפסת למעבר ציבורי בשל זיקת הנאה שלא היתה ידוע לרוכש בזמן הקניה של הנכס.