עמלת תיווך

  • עמלת תיווך
    משה | 11/06/2011 09:03

    שלום,זוג חתם עם מתווך על הסכם בלעדיות למכירת דירה.לבסוף הדירה נמכרה שלא דרך המתווך איתו נחתם הסכם הבלעדיות.הזוג מוכן לשלם למתווך את העמלה. שאלה: האם הזוג צריך לשלם למתווך פעמיים? (שהרי שהמתווך מקבל עמלה גם מהקונה וגם מהמוכר). או שהזוג אמור לשלם רק את עמלת המכירה?תודה

    • עמלת תיווך
      עו"ד שזר תומר | 11/06/2011 09:29

      אני מצטער אני פשוט לא מצליח להבין את השאלה שלך. ראשית - אם יש בלעדיות -יש בעיה שהרי הזוג חשוף לתביעה של המתווך שאיתו הוא חתם על בלעדיות... שנית, אם לשלם, הרי שרק עבור עמלת המכירה, הם לא קשורים לעמלת הקניה, את זה ישלם הקונה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • עמלת תיווך חידוד שאלה
        משה | 11/06/2011 18:25

        אחדד את שאלתי: זוג א' מכר את הדירה אך שלא דרך התיווך. כדי להיות הוגנים הזוג מעוניין לשלם למתווך את העמלה עבור המכירה.(אף שלא נעשתה דרכו). זוג ב' שרכשו, אינם מעוניינים לשלם את עמלת הקניה שכן הם לא הגיעו דרך המתווך. האם המתווך רשאי לדרוש מן הזוג המוכר (זוג א') גם את עמלת הקניה?

        • עמלת תיווך
          עו"ד שזר תומר | 11/06/2011 22:47

          לעניות דעתי - לא. צריך לבדוק את זה בהסכם (לדעתי גם אם זה רשום בהסכם - זה לא חוקי). תומר שזר, עורך דין ומגשר מנהל הפורום.