קונה שמתחרט ברגע האחרון

  • "פיצוץ"עיסקת מכר ברגע האחרון
    חגית | 09/06/2011 23:28

    שלום רב פרסמנו דירה למכירה בבלעדיות משרד תיווך.הקונה אמרה שהיא מעוניינת בדירה כבר אחרי הפעם הראשונה שראתה אותה. סה"כ נפגשנו 4 פעמים ב3 שבועות כאשר היא לכל אורך הדרך אמרה שהיא רק מביאה את קרובי משפחתה לראות,אך ההחלטה "סגורה"(במהלך זמן זה למתווכת אסור להראות את הדירה לאחרים).בפגישה האחרונה סוכמו בע"פ מספר התשלומים ואחוזיהם בכל העברה,תאריך פינוי מדוייק וכו'. הועברו טיוטות בין עוה"ד,הכל חוץ מהחתימה עצמה. יום לפני החתימה הקונה חטפה "רגליים קרות" והתחרטה ללא סיבה.האם ניתן לתבוע אותה?אם כן,באיזו ערכאה?האם בבית משפט לתביעות קטנות מתחשבים בעוגמת נפש?אם כן,כיצד מחשבים זאת?האם ניתן לחייב את המתווכת להעיד?(גם אנחנו וגם הקונה לקוחות שלה) תודה

    • קונה שמתחרט ברגע האחרון
      עו"ד שזר תומר | 11/06/2011 09:11

      נושא סבוך כעקרון - אם תצליחו להוכיח נזק אמיתי (פספוס של קונה אחר), אז מצבכם יותר טוב. אם מדובר רק בעוגמת נפש, הפיצוי קטן וזה לא שווה את זה. אם כתוצאה מכל המהלך שלה, נגרם לכם נזק, כגון שכ"ט עו"ד ותיווך, או אפילו שבירת קופת גמל - אז בהחלט כן הייתי תובע. ניתן לחייב את המתווכת להעיד. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • ושאלה נוספת
        חגית | 11/06/2011 23:42

        ראשית תודה על התשובה המהירה. לא ניתן להוכיח הפסד של קונה ספציפי,שכן למתווכת אסור היה להראות את הדירה לאף אחד אחר במשך 3 שבועות(מהרגע שהקונה אמרה שהיא מעוניינת),אז ייתכן מאוד שהפסדנו קונים אך לא ידענו מכך. האם לדעתך ניתן לחייב על הפרה של חוזה למרות שהוא לא נחתם?הרי הכל סוכם והתפוצץ ללא סיבה על ידי הקונה יום לפני החתימה? האם יהיה לדעתך עו"ד שיסכים לטפל בנו תמורת אחוזים בלבד? תודה ושבוע טוב