תכנון מס - פטור ממס שבח ומס רכישה

  • פטור ממס שבח ומס רכישה
    קרן | 09/06/2011 22:14

    שלום רב, ברשותי 2 דירות שבאחת מהן גר אבי והשניה מושכרת. ברצוני לקנות דירה למגורים לעצמי, למכור את הדירה המושכרת ולהעביר את הדירה שאבי גר בה כמתנה לאבי , מה צריך הסדר הנכון של העסקאות על מנת שאקבל פטור ממס שבח על הדירה שאמכור, ועל הדירה שאעביר לאבי, ואקבל פטור ממס רכישה על הדירה שאקנה ? האם אני יכולה לקנות עוד היום את הדירה לעצמי ולהצהיר שתוך שנתיים אמכור דירה אחת ואעביר את השניה? או שעליי קודם לבצע את המכירה וההעברה ורק אז אוכל לקנות? האם בעקבות מתן הפטור ממס שבח עד סוף אוכל להעביר קודם את הדירה על שם אבי ורק אחכ למכור את הדירה הנוספת? האם אבי יהיה פטור מתשלום מס רכישה משום שזו תהיה דירה ראשונה בבעלותו? האם עדייו יש פטור על מכירת דירה פעם בארבע שנים( אם אחליט לוותר על המכירה)?

    • תכנון מס - פטור ממס שבח ומס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 11/06/2011 09:07

      את צריכה לבצע תכנון מס מסודר עם נתונים ביחס למחירי הדירות. בגדול ניתן היום למכור על פי הפטור החדש של הוראות השעה, ולא "לשרוף" את הפטור של אחת לארבע שנים, קח שתוכלי לבצע את המכירה בפטור (שוב תלוי במחיר שלה). לגבי קניה, תוכלי לשלם מס רכישה של מדרגה ראשונה, לאחר שתמכרי את הדירה הראשונה, ותעבירי את הדירה השניה בעסקת מתנה (אפשר גם להתחייב). אין האמור לעיל, מהווה יעוץ משפטי מחייב. בכבוד רב ובברכה תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • תכנון מס - פטור ממס רכישה ומס שבח -שאלה נוספת
        קרן בן-דוד | 12/06/2011 20:47

        שלום רב, רציתי לודא שהבנתי נכון - אני יכולה לקנות דירה כבר לאחר מכירת הדירה הראשונה ולהתחייב שאבצע בעציד העברה בעסקת מתנה? האם אני יכולה לקנות דירה לפני המכירה של הדירה הראשונה ולהתחייב שאמכור דירה אחת ואעביר דירה שנייה וכך לא אשלם מס רכישה( אקנה ואצהיר על דירה יחידה)? תודה קרן