דרישת החתימה

  • ביטול טיוטת חוזה
    פולינה | 06/06/2011 14:56

    שלום, בחודש מרץ השנה מצאנו דירה לקניה ולאחר מו"מ עם המוכר (ולפני שנחתם החוזה לקניה) מכרנו את הדירה שלנו ורשמנו בחוזה המכירה את התשלומים ומועד הפינוי לפי טיוטת חזוה לקניה. החלפנו עם המוכר טיוטות הסכם, התקבלו מהעו"ד של המוכר מסמכי רישום במנהל ולפי המסמכים הנ"ל הלכתי לבנק על מנת לבקש הלוואה ולעשות גרירת משכנתא לנכס (יצא צ'ק בנקאי ע"ש המוכר). ביום בו הינו צריכים לחתום על החוזה, המוכר החליט לבטל את העסקה. התקשרתי והקלטתי את השיחה, בה הוא מודה שהוא התכוון למכור את הדירה, אבל בגלל שהעסקה שלו (גם הוא רצה לקנות דירה אחרת) התבטלה- הוא מבטל גם את המכירה של הדירה שלו. יוצא מצב שאני מכרתי את הדירה שלי, לקחתי הלוואה נוספת, שילמתי על פתיחת תיק ונשארתי בלי דירה. האם על סמך כל הנ"ל אני יכולה לתבוע את המוכר על ההוצאות שנגרמו לי? (או האם אפילו ניתן להכריח אותו למכור)

    • דרישת החתימה
      עו"ד אברהם ללום | 06/06/2011 17:29

      ללא ספק מדובר על מקרה בוטה במיוחד של התנהגות חסרת תום לב אשר רובה מוקלטת לפי מה שאני מבין, לצערי יצא לנו לטפל בהרבה תיקים מסוג זה, עליכם לפנות לבית המשפט לצורך הוכחת הטענות כמה שיותר מהר, האמור לאחר שאתם פונים לעו"ד שמומחה בתחום שיוציא להם מכתב התראה לפני פנייה לערכאות. מדובר על הליך שחובה להכיר. מן המפורסמות היא, כי הצעה הינה פניה של אדם לחברו המעידה על גמירת דעתו של המציע להתקשר עם הניצע בחוזה ומסוימת דיה כדי אפשרות לכרות את החוזה בקיבול ההצעה. יסודות ההצעה על פי הפסיקה, עולים כדי שלושת אלה: פניה, גמירת דעת ומסוימות. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • המשך
        פולינה | 09/09/2012 10:26

        תודה על תגובתך לפנייתינו האם אתה תוכל לנסח מכתב לבית המשפת וכמה זה יעלה