הסכמה של בעלי הדירות - תוספת של מרפבות

  • השתתפות דיירים בהוצאות בניית מרפסת
    שירי | 06/06/2011 01:14

    בבניין שלנו שבו 32 דיירים 29 דיירים מעוניינים להוסיף מרפסת לדירה. האם יש דרך לחייב את הדיירים שאינם רוצים להשתתף בבנייה להשתתף בהוצאות הקמת השלד?

    • הסכמה של בעלי הדירות - תוספת של מרפבות
      עו"ד אברהם ללום | 06/06/2011 20:12

      עליכם לכנס את אסיפת הדיירים ולהחליט כולם יחד על עבודות השיפוץ (אני מדגיש עבודות שיפוץ כלליות)וזהו הרוב הנדרש במקרה של שיפוץ - שיפוץ הבניין - לפחות 51% מבעלי הדירות בבניין ונקבע לעניין זה, שמדובר על אחזקה שוטפת של הרכוש המשותף. האמור כפוף לתקנון המוסכם. לתוספת בנייה כללית, נדרשת הסכמה של לפחות 75% מבעלי הדירות בבניין. במקרה שלפננו אתה לא יכו להוסיף מרפסות אך לא לחייב את השכן גם כן להוסיף מרפסת. בכל מקרה הייתי ממליץ לפנות למגשר שעוסק בנדל"ן שינסה לגשר בין הצדדים, כך יצא בסופו של יום בניין יפה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

    • לא. לא ניתן לחייב בעל דירה להשתתף בהרחבת דירת שכנו  לת
      דינה | 06/06/2011 20:40