פטור ממס שבח הוראת שעה

  • שאלת הבהרה לגבי פטור ממס שבח
    מולקולה | 05/06/2011 13:08

    לפני כשנתיים משפחתי מכרה דירה שהייתה גם על שמי, אני מעוניינת למכור עכשיו דירה, 3 שאלות:1- האם הפטור חל על כולם?2- אם כן, האם יש הגבלת זמן בקניית דירה חדשה אחרי מכירת הדירה הישנה? איפשהו קראתי שצריך להמתין שנה...3- האם יש הגבלת גובה המחיר של הדירה הנמכרת, לקבלת הפטור, ואם כן, מה הסכום? (במאמר לפני כמה חודשים היה כתוב עד 2.2 מיליון) ואם הדירה נאמר שווה 2.3 מ' האם צריך לשלם על הכול או על ה 100 אלף הנוספים?תודה

    • פטור ממס שבח הוראת שעה
      עו"ד שזר תומר | 05/06/2011 21:03

      ארשם לך את עיקרי הוראת השעה, אני חושב שהיא די ברורה, אם משהו לא ברור, תרשמי לי ואנסה לעזור. הוראות שעה: בהוראת השעה נקבעו הוראות המאפשרות, למוכר דירת מגורים מזכה, קבלת שני פטורים בנוסף לפטורים להם הוא זכאי מכוח פרק חמישי 1, ע"פ בקשתו שתוגש במועד ההצהרה, ובהתאם לתנאים הבאים: 1. הדירה עונה להגדרת דירת מגורים מזכה כהגדרתה בסעיף 49(א) 2. המכירה בוצעה בתקופה שבין 1/01/2011 ועד 31/12/2012 (להלן - התקופה הקובעת) 3. המוכר מוכר את כל הזכויות במקרקעין שיש לו בדירת מגורים מזכה 4. לא ניתנו כבר שני פטורים בהתאם להוראת השעה מוכר שעמד בתנאים דלעיל וביקש פטור עפ"י הוראת-השעה יהיה זכאי לפטור, כאמור, בהתאם לכללים הבאים: אם שווי המכירה עד 2,200,000 ₪ (להלן - תקרת הפטור עפ"י ה"ש) - כל המכירה תהא פטורה ממס. אם שווי המכירה עלה על התקרה, המס יחושב כאילו נמכר כל הנכס ללא פטור ותוצאת המס תוכפל בהפרש שבין שווי המכירה לבין סכום התקרה חלקי שווי המכירה. במכירת דירת מגורים מזכה אשר התמורה הושפעה מזכויות לבנייה נוספת, יינתן הפטור לדירת המגורים בכפוף להוראות סעיף 49ז לחוק, אך לא יותר מתקרת הפטור עפ"י הוראת השעה. במכירת חלק מדירת מגורים מזכה, תקרת הפטור עפ"י ה"ש תהיה באופן יחסי לחלקו של המוכר בדירת המגורים. שלילת הזכאות לפטור הוראה זו לא תחול כאשר: המכירה הינה של דירת מגורים שהתקבלה בלא תמורה בתקופה שבין 1/11/2010 עד 31/12/2012 המכירה הינה ל"קרוב" כהגדרתו בסעיף 1 לחוק ולעניין המונח "שליטה" כאמור בסעיף 19(4)(ב)(3). פטור ממס פעמיים בלבד פטור מלא או חלקי עפ"י הוראה זו לא יינתן למוכר אחד יותר משתי פעמים בתקופת הוראת-השעה. לעניין סעיף זה - יראו מוכר ובן זוגו, למעט בן זוג הגר דרך קבע בנפרד, וילדיהם שטרם מלאו להם 18 שנים למעט ילדים נשואים - כמוכר אחד. (הכללים שחלים על התא המשפחתי נותרו ללא שינוי) תחולה מכירות שנעשו מיום 01/01/2011 ועד ליום 31/12/2012 תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תודה על התשובה המנומקת:)
        מולקולה | 06/06/2011 14:50

        הסתבכתי רק עם החישוב "אם שווי המכירה עלה על התקרה, המס יחושב כאילו נמכר כל הנכס ללא פטור ותוצאת המס תוכפל בהפרש שבין שווי המכירה לבין סכום התקרה חלקי שווי המכירה"אם לדוגמה הרווח מהקניה למכירה הוא מליון ש"ח, בחישוב ללא פטור, לפי הבנתי (הלא רבה) המס הוא 25% על הרווח, כלומר 250 אלף (נאמר שקניתי 1.3 מ' ואני מוכרת ב 2.3 מ'), את זה אני מכפילה בהפרש, במאה אלף, ההפרש שבין ה 2.2 (תקרת הפטור) לבין 2.3?...כלומר, 250000X100000:2300000 (טוב הסתבכתי)דבר שני, מה זה "המכירה הינה ל"קרוב" " קרוב משפחה?תודה רבה על ההשקעה ובכלל על האתר המופלא

      • דירה ללא תמורה
        יגאל | 03/07/2011 12:08

        שלום בהמשך לתשובתך מה קורה אם הדירה ניתנה במתנה ללא תמורה לפני שנת 2010