מענה לנינה

  • דירה מעוקלת
    נינה | 05/06/2011 09:45

    אני מעונינת לקנות דירה, דירה זאת מעוקלת המוכר טוען שזה עיקול עקרוני וזה יפטר בעוד מס' חודשים הוא מציע לי בעזרת העו"ד שלו להפקיד את הכסף בנאמנות עם הגבלה ,כדי להוציא אותו בעוד מס' חודשים אם העיקול לא יוסר,מה אני אמורה לעשות כדי להיות בטוחה ?

    • מענה לנינה
      עו"ד טל דור | 05/06/2011 10:55

      נינה שלום רב,אני הייתי מציע להתרחק מדירה מעוקלת אך אם הדירה כה קוסמת לך אז רצוי שהכסף יוחזק בנאמנות אצל עו"ד מטעמך או מקסימום במשותף עם העו"ד של המוכר ושלך אך בתנאי שרק שתי החתימות יחדיו ישחררו את כספי הנאמנות. בכל מקרה, רצוי לברר אצל הגורם המעקל (אודותיו ניתן ללמוד מנסח המקרקעין שניתן להוציא באינטרנט). יש לבדוק עם המעקל האם אכן מדובר בעיקול עקרוני או שלא כך הדבר. אפשרות שלישית היא בהסכמת המוכר והמעקל להסכים כי התשלום ו/או חלק ממנו יועברו ישירות למעקל בתנאי שהוא יתחייב להסירו עם קבלת התשלום. בכל מקרה אמנם עיקול לבדו אינו צריך להרתיע לגמרי מרכישת דירה שהיא חלום חייך אך לפעמים עצם ה"הזדמנות" במחיר "מציאה" צריך לעורר חשש שלא לומר חשד במיוחד כאשר מצטרף לכך עיקול קיים. בבחינת "סוף מעשה במחשבה תחילה". בכל מקרה בהצלחה.בברכהעו"ד טל דור

    • דירה מעוקלת
      עו"ד שזר תומר | 05/06/2011 20:50

      אני בניגוד לחברי פחות נבהל מעסקה שכזו, אם עושים זאת כמו שצריך, בליווי נכון של עו"ד, לא צריכה להיות כל בעיה. שהרי ניתן לדאוג כי התשלום הראשון ישולם לאותו נושה תחילה (בדומה לבנק), ובכך ניתן להתגבר על הקושי לכאורה. קחי עו"ד שמבין הן בתחום הנדל"ן והם בתחום ההוצאה לפועל על מנת להבטיח את עצמך. בהצלחה! תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.