תביעה למפקח

  • פתיחת דלת לחצר משותפת ללא אישור
    אריאל | 04/06/2011 03:43

    פרסמתי כאן הודעה לפני כחודשיים לגבי שכן שלי בבניין משותף בקומת קרקע, שללא אישור הדיירים שבר קיר חיצוני לבניין ופתח דלת לחצר המשותפת, במקביל סגר את הדלת הראשית מחדר המדרגות, כעת הוא גם ריצף חלק מהחצר וגידר אותה ע"י עצים.הומלץ לי לפנות לפיקוח של העיריה ועשיתי זאת, אך ללא הועיל מכיוון שחזרו אליי במכתב שמודיע לי שבעקבות הנחייה שלהם מלמעלה הם לא מטפלים בנושאים אלו ואני מוזמן לפעול בכל הליך חוקי אחר העומד לרשותי.ויש לי 2 שאלות1. בגלל איומים של השכן לא טיפלתי בנושא עד עתה וכבר עברו כשנה וחצי מאז שהוא פתח את הדלת, אם אני אחליט לתבוע אותו האם יכולים לדחות את תביעתי בגלל התיישנות?2. האם אני יכול ללכת בעצמי ל"מפקח לבתים משותפים" ולמלא שם בקשה או מה שזה לא יהיה ולעשות את זה בעצמי? או שיש צורך בעו"ד? 3. אם אני כן הולך למפקח לבתים משותפים, האם אני צריך למלא גם את הפרטים של השכן? פרטים כמו ת"ז או שם? כי אין לי את הפרטים האלה ובהמשך לאיומים מפעם שעברה אין מצב שאני הולך לבקש ממנו פרטים.. איך זה בדיוק עובד?תודה רבה.3.

    • תביעה למפקח
      עו"ד שזר תומר | 04/06/2011 13:35

      בגלל השיהוי שלך לא תוכל לבקש צו מניעה וזה לא נורא כי גם לא היו נותנים לך... תוכל להגיש תביעה או בפני המפקח, או בבית משפט שלום, לשיהוי שלך אין השפעה לרעה לתביעה שלך היה רגוע. חייבים את הפרטים של השכן, שם ות.ז.. בלי זה אי אפשר להגיש תביעה. בפני המפקח לא חייבים עו"ד. בביהמ"ש חייבים עו"ד. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • כיצד ניתן להשיג פרטים אישיים של הנתבע?
        אריאל | 04/06/2011 16:10

        באיזו דרך אני יכול להשיג את מספר תעודת הזהות שלו? יש לי שם ושם משפחה - רשומים על הדלת אך כיצד משיגים מספר זהות? אין שום מצב שאני הולך אליו לבקש פרטים כי פעם שעברה זה נגמר בתקיפה ואיומים. סביר להניח שאפנה למפקח, כי אין לי יכולת לשלם לעו"ד. אך ראיתי שהפרוצדורה טיפה מסובכת, האם יש מקום שאליו אוכל לפנות להנחייה והדרכה? תודה.

        • תביעה למפקח על בתים המשותפים
          עו"ד שזר תומר | 04/06/2011 21:29

          לעניין הדרכה לתביעה מול המפקח - ראה כאן: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafLrishomMekakein/LeskotHpikamekarkein/Hadraha/TadrichLetviotBefnayHamefakehach.htm לעניין ת.ז. - אפשר אולי לנסות להוציא תמצית רישום ממשרד הפנים. אני משתמש בחוקר פרטי, העלות של זה לאזרח הרגיל הינה כ200- 250 ש"ח. תומר שזר, עו"ד ומגשר. מנהל הפורום

          • הרכת סיכויי הצלחה
            אריאל | 05/06/2011 14:15

            האם לדעתך ע"פ תיאור המקרה יש לי סיכוי לנצח בתביעה ולהביא לכך שהוא יסגור את הדלת שהוא פתח לחצר?או שבית המשפט או המפקח יחליטו לדחות את התביעה בגלל שזה לא מספיק רציני או בגלל שאני לא אדע להעלות את הטענות בצורה נכונה ללא עזרה של עו"ד?והאם לדעתך סיכויי התביעה יעלו בהרבה אם אעזר בעו"ד ועדיף לעתור לשלום במקום למפקח לבתים משותפים?

            • מפקח על המקרקעין
              עו"ד שזר תומר | 05/06/2011 20:16

              לדעתי כל אדם צריך לעשות את מה שהוא יודע, אתה לא עו"ד אז אל תנהל תביעות משפטיות... זו דעתי - יש שיגידו אחרת. לעניין שלום או מפקח - תלוי במקרה, אני תמיד מעדיף אם אפשר לשלום, כי זה המגרש הביתי שלי. צריך לבדוק את המקרה לגופו על מנת ליתן הערכת סיכויים. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.