בניין משותף אישור ועד

  • הצמדת שטח משותף
    Ofer | 03/06/2011 10:47

    שלום לעו"ד, דייר בקומה תחתונה בבית משותף החל לבצע פעולת ריצוף בשטח משותף שליד דירתו( כדי לשים שם בהמשך שולחנות וכסאות וכו') ללא שביקש אישור מהדיירים, -אני מתנגד לפעולה זו אך הוא לא טרח לשאול אותי לטענתו יש לו הסכמה ( בעל פה) מחלק מהדיירים אך לא התקיימה שום אסיפה בנושא זה ואין שום אישור בכתב ( וועד הבית הוא באחריותי) שאלה 1: - האם כדי לבצע פעולה כזו הוא צריך אישור מכל הדיירים או רק רוב ? האם צריך אישור בכתב ? שאלה 2: - האם ניתן להזמין פקח. או לכתוב מכתב מטעם עו"ד. או פעולה אחרת? הערה: דייר זה גר בבנין כ-3 שנים וביצע עם כניסתו מספר שיפוצים בדירה ללא אישור או הסכמת הדיירים כמו - כמו פריצת דלת לגינה - בניית מספר מדרגות לכניסה שלו (תוך כדי חסימה חלקית של גישה למקלט וכו') הדיירים בבנין מבוגרים ברובם כך שהוא מעריך שאיו להם יכולת להתנגד תודה

    • בניין משותף אישור ועד
      עו"ד שזר תומר | 03/06/2011 19:45

      כל שינוי ברכוש משותף, צריך אישור של הועד. המלצתי היא כי תפנה לעו"ד שיבדוק את החוקיות של כל אחת מהפעולות שלו (לכאורה - לא חוקיות), ואז ניתן להוציא לו מכתב התראה אודות פעולותיו. בהצלחה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.