היטל השבחה

  • חתימה על כתב התחייבות לתשלום היטל השבחה
    יעקב | 02/06/2011 22:45

    (הנושא עלה כבר בעבר מטעם מוכר, ואילו כעת מועלה מצד קונה.) רכשתי מגרש והעירייה הסכימה לתת למוכר אישור לטאבו בתנאי שהקונה יחתום על התחייבות לתשלום השבחה בעת מימוש, או לחילופין אם המוכר ישלם את היטל ההשבחה, אך המוכר מסרב לשלם... (העניין/הצורך בחתימה כלפי הרשות לא היה ידוע לי בעת העסקה ולא מוזכר בחוזה). אני/הקונה מסרב לחתום מהטעם הפשוט שבכוונתי למכור את הנכס, ומכיוון שכל קונה פוטנציאלי איתו שוחחתי מסרב לחתום כלפי (עכשיו זה כבר ידוע), ובנוסף ידוע לי כי כיום העירייה שינתה את מדיניותה, וכעת אם אמכור את הנכס האופציה של החתמת הקונה כלפי כנראה שכבר לא קיימת, ולפיכך איך שלא נסתכל על זה המשמעות שאם "אתקפל" כלפי המוכר, מייד עם חתימתי כלפי העיריה, אני מפסיד בפועל את סכום הכסף בגין היטל ההשבחה שהמוכר מסרב לשלם כעת. מי צודק...?

    • היטל השבחה
      עו"ד שזר תומר | 03/06/2011 19:38

      לא הבנתי את שאלתך עד הסוף. באם אין כרגע חבות של היטל השבחה בגין המכירה, הרי שהמוכר צודק. כמובן, שצריך לבדוק את זה קצת יותר לעומק... תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • אנסה לחדד
        יעקב | 04/06/2011 01:31

        העירייה מציעה למוכר 2 אופציות: 1. שלם כעת היטל השבחה וקבל אישור לטאבו לשימוש הקונה. 2. אל תשלם כעת, וקבל אישור לטאבו, אך זאת בתנאי/לאחר שהקונה חותם על כתב התחייבות לתשלום היטל ההשבחה בעתיד. * מיותר לציין מה מעדיף ומה עשה/בחר המוכר... ** אלא שאני הקונה לא מסכים לחתום... - מקווה שכעת ברור. תודה.

        • השאלה שלך היא: על מי חלה חובת תשלום היטל ההשבחה?
          דינה | 04/06/2011 11:32

          אם חוזה הקניה לא מאזכר את עניין היטל ההשבחה, ולא נקבע בו מי יישא בתשלום שלו, הרי שחובת תשלום היטל ההשבחה היא על המוכר. עיין בפסק הדין הזה.

        • היטל השבחה
          עו"ד שזר תומר | 04/06/2011 13:23

          חובת תשלום היטל השבחה בגין תוכנית בתוקף במועד המכירה, חלה בדר"כ על המוכר. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.