שותפות בנכס מסחרי

  • מבנה מסחרי משותף
    קובי | 02/06/2011 07:19

    יש לי מבנה מסחרי עם שותף ואני שוכר ממנו את חצי המבנה מעל 10שנים. יש זכרון דברים שהתחדש ב2004 עד 2014 . לא מצויין בזכרון דברים שום דבר הקשור לחוק הגנת הדייר.מצויין רק תקופה ותשלום שנתי. האם ניתן להגדיר זאת כהחכרה ומה המשמעות? איך אני יכול להגן על עצמי ב-2014 בסוף הזכרון דברים במידה והשותף ירצה להשכיר לאחר את המבנה

    • שותפות בנכס מסחרי
      עו"ד טל רכניץ | 02/06/2011 19:07

      אם לא רשום שאתה דייר מוגן, זה לא הופך אותך בהכרח לדייר מוגן. אם המדובר בחוזה שמתחדש בכל עת לתקופה קצרה, אני לא רואה בעיה עם כך. אם המדובר בחוזה שכירות לתקופה ארוכה, הוא טעון רישום בלשכת רישום המקרקעין. עם תום תקופת חוזה השכירות, איני רואה כיצד הניך יכול לאכוף עליו להמשיך ולהשכיר לך את חצי המבנה. הוא הבעלים של הנכס, ורשאי לכאורה להתקשר, עם כל מי שיחפוץ ובאיזה תנאים שירצה. זו מהות הבעלות ה קנינית בנכס טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן

      • רישום שכירות בלשכת מקרקעין
        קובי | 02/06/2011 20:54

        הסכם השכירות האחרון היה היה ב-2007 ומסתיים ב2014 דהיינו ל7 שנים. למה צריך לרשום בלשכת מקרקעין? ומי צריך לרשום השוכר או המשכיר תודה