זכרון דברים

  • הפרת זכרון דברים
    יהודית | 01/06/2011 20:32

    לפני כשבוע חתמנו על זכרון דברים למכירת דירת הורי.כתבנו באופן ברור את מועדי התשלומים ואת הסכומים שיש לשלם בכל תשלום. בע"פ הבהרנו לקונים שיוכלו לאחר כל תשלום רק ב-3 ימים כי זו ההתחיבות שלנו ביחס לדירה שהורי קנו והם הסכימו. כעת הם דורשים לכתוב בחוזה שיהיה באפשרותם לאחר ב-10 ימים כל תשלום ואנו לא יכולים להסכים לכך. האם זו הפרת זכרון הדברים מצידם ומכיוון שהתשלום הראשון נקבע לעוד 29 ימים ואנו זקוקים לכסף עד מתי עלינו להמתין ולהמנע מלמכור את הדירה לאחר? תודה רבה.

    • זכרון דברים
      עו"ד טל רכניץ | 02/06/2011 18:55

      אם הדבר לא רשום מפורשות בזכרון הדברים, הדבר טעון הוכחה והנטל לכך הוא רב. יש לעיין בזכרון דברים ולראות תוך כמה זמן נדרש להגיע לנוסח מוסכם ולחתום על הסכם. אם המועד חלף, אפשר ליתן הודעה לצד השני על ביטול וסיום תוקפו של זיכרון הדברים ולהתקשר עם גורם אחר. אם לא רשום דבר בעניין, יש לקצוב זאת בזמן. לכן מומלץ ליתן להם הודעה בכתב, כי היה ולא ייחתם נוסח סופי של הסכם למן 7 ימים, תתוקפו של זיכרון הדברים יפוג. טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן