על מי מוטלת החובה לתקן את הליקויים בדירה על המשכיר או השוכר?

  • פגמים בדירה שכורה
    יניב | 30/05/2011 16:35

    חברים שלום! אני סטודנט ולפני בספטמבר 09 שכרתי דירה בב"ש. בזמן בדיקת הדירה ידעתי שיש חלון לא סגור בבית. לאחרונה התחילו ג'וקים (קיץ...) רבים להפוך את הבית לביתם. החלון המדובר אומנם חסום ע"י דיקט או משהוא דומה אך זה לא עוזר. פניתי לבעלי הדירה ע"מ שיחסמו/ישימו רשת על החלון. טענתם היא שידעתי בתחילת השכירות על הפגם ולכן אין הם מחויבים לתקנו. אומנם איני עו"ד אך בדקתי בחוק (חוק השכירות והשאילה 1971) ורשום שם (סעיף 7) שאפילו שהפגם היה קיים בזמן מסירת הדירה המשכיר חייב לתקנו. הסייגים לכך הם : "זולת פגם שהשוכר אחראי לו לפי חוק השומרים, תשכ"ז–1967, או שתיקונו, לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות, אינו חל על המשכיר." בנוסף סעיף 10: "היה הפגם תוצאה מנסיבות שבעת כריתת החוזה לא ידע עליהן המשכיר ולא היה עליו לדעת עליהן, או לא ראה אותן ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכול היה למנען, ותיקון הפגם באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי או שהיה מטיל על המשכיר חיוב השונה באופן יסודי ממה שהוסכם בין הצדדים — לא יהא הפגם עילה לדרישת תיקון, לפיצויים או להחזרת הוצאות כאמור בסעיף 9 (א) (1)". הסיבה שלא הרגישו בעבר את בעיית הג'וקים היא שבדירה התגוררו חתולים אשר ידועים כ-"מדביר טבעי" של חרקים. יש לציין כי הג'וקים החליטו גם לאכול מאותם כלים כמונו ואף את אותו אוכל. הג'וקים מהוויום הגבלה של ממש בשבילי ובשביל שותפיי. השאלה היא האם עפ"י החוק ניתן לחייב את בעל הבית לתקן את החלון הזה? בתודה מראש!

    • על מי מוטלת החובה לתקן את הליקויים בדירה על המשכיר או השוכר?
      עו"ד שזר תומר | 30/05/2011 23:27

      צר לי אין תשובה חד משמעית, זה נתון לפרשנות. באופן אישי, אני חושב שאם זה יגיע לביהמ"ש, הנטיה תהיה ללכת עם האמת שלך בסיפור. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • אם אינני טועה
        חגית | 31/05/2011 10:28

        על בעל הבית לשאת בעלויות ריסוס במקרה של בעיית מקקים