מס מכירה - בוטל - האומנם?

  • מס מכירה-דחוף!!!!!!!!!
    פ | 30/05/2011 15:24

    שלום לכולם,אני יודע שמס המכירה בוטל, אולם האם מס המכירה חל על עסקאות עבר שנעשו?לדוגמא:קניתי דירה בשנת 1964. היום אני רוצה למכור אותה. האם תהיה לי חבות של מס מכירה?האם בכלל יכול להיווצר מצב בו מס מכירה יכול לחול על מכירה שעושים היום?תודה רבה מראש

    • מס מכירה - בוטל - האומנם?
      עו"ד שזר תומר | 30/05/2011 23:22

      מס מכירה בוטל בתיקון 61 לחוק מיסוי מקרקעין. הביטול חל למפרע על כל מכירת זכות במקרקעין ופעולה באיגוד מקרקעין שבוצעו מיום 1.8.07 ואילך. אבל שם לב, מס המכירה הינו, למעשה, מס מחזור המוטל על מכירת זכות במקרקעין או זכות באיגוד מקרקעין, והוא מהווה אחוז משווי המכירה (ולא מהשבח). כלומר, אם מס השבח מוטל על עליית הערך של הנכס שנמכר (ההפרש ביו מחיר מכירת הנכס לבין מחיר רכישתו), הרי שמס המכירה מוטל בכל מקרה על כלל שווי המכירה, גם אם לא עלה ערכו של הנכס ואפילו אם ירד ערכו. ככלל, מס המכירה מוטל בכל מקרה בו מתקיימת מכירת זכות במקרקעין (משרד, מגרש, דירה) או מכירת זכות באיגוד מקרקעין, שנרכשה לפני 07.11.2001. להשכלה כללית "זכות באיגוד מקרקעין" היא מניה או מניות בתאגיד שמרב נכסיו הנם זכויות במקרקעין. ואולם, מכירת "דירת מגורים מזכה", משמע ? דירת מגורים ששימשה בעיקרה או מיועדת לשמש למגורים (אפילו הייתה סגורה), תהא פטורה ממס מכירה. כך למשל, אם בבעלותי דירת מגורים ואולם בחרתי להתגורר בשכירות ולהשכיר את דירתי לצורך משרד, או להשתמש בעצמי בדירה שבבעלותי כמשרד או כעסק מכל סוג, הרי שבמכירת אותה דירה אחויב במס מכירה, ובלבד, כזכור, שרכשתי את אותה דירה לפני 07.11.01. ויודגש, מכירת דירת מגורים מזכה פטורה ממס מכירה, בלא קשר האם אותה מכירה פטורה גם ממס שבח. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תגובה ועוד שאלה לראות שהבנתי נכון.. :)
        פ | 31/05/2011 09:39

        קודם, תודה רבה על התשובה המפורטת.רק שאני אראה שהבנתי..הדירה שאני מדבר עליה נרכשה בשנת 64'. אני רוצה למכור אותה היום. מדובר על דירה ששימשה למגורים, אבל לא שלי, אלא השכרתי אותה למישהו (למגורים!). אז אני מבין שאני לא חייב במס מכירה...אם אותה דירה הייתה משמשת למשרד-הייתי משלם עליה מס מכירה כיוון שהיא נרכשה לפני 7.11.01.נכון?תודה רבה!!!