טופס 4 - ארנונה

  • קשיים בדרך לטופס 4
    ארי | 26/05/2011 15:22

    1) מאחר ומהלך הבניה נעשו שינויים מינוריים מההיתר המקורי נתבקשתי להחתים את בעלי הקרקע בנסח הטאבו על תוכנית השינויים. אבקש לציין כי אני חוכר ל 2000 שנה על בעלות של אחד מהבעלים( כך מופיע בנסח, לעומת "כל הבעלים") וכי בחוזה החכירה נכתב במפורש כי ביכולתי לנהוג במגרש "כמנהג בעלים" האם לא די בזה כדי לפטור אותי מהטירדה הזו? 2) הועדה מסרבת לנפק לי טופס 4 עקב אי ההתאמה הקלה הזו.. אבל בהחלט מחייבת אותי בארנונה... הגיוני? אם לטעמם לא ניתן לחבר את הבית לתשתיות, כלומר אני לא אמור לגור שם, האם זה סביר לחייב ארנונה?

    • טופס 4 - ארנונה
      עו"ד שזר תומר | 28/05/2011 14:42

      התשובה, לטעמי בלבד, כמובן, הינה שלילית לשתי השאלות. כלומר, לדעתי, הועדה יכולה לחייב אותך להחתים את בעלי הקרקע בנסח. ובאם אתה גר שם בפועל, גם אם אין טופס 4, ניתן לחייב אותך במיסי ארנונה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.