פירוק שותפות במקרקעין - האם גם בעל אחוז קטן מהנכס יכול לפעול פירוק השיתוף?

  • פירוק שיתוף
    שאול | 26/05/2011 12:22

    שלום האם החוק ו/או הפסיקה מגבילים את זכותו של שותף לתבוע פירוק שחלקו בנכס קטן משיעור מסוים? כלומר האם ישנו סף מינימום של זכויות בנכס המקנה זכות לתבוע פירוק שיתוף, או שכל זכות בלא קשר לשיעורה מאפשרת בקשה לפירוק שיתוף? במקרה הקונקרטי, מדובר בכ 3% מהנכס? תודה

    • פירוק שותפות במקרקעין - האם גם בעל אחוז קטן מהנכס יכול לפעול פירוק השיתוף?
      עו"ד שזר תומר | 28/05/2011 14:35

      שאלה יפה, כמובן שצריך לבדוק את המקרה שלך לעומק, אבל בגדול אין איסור בחוק ביחס לאחוזי השותפות, אם כי זה לא מבטיח לך את פירוק השיתוף יש עוד גורמים אחרים שמשפיעים: סעיף 37(א) לחוק המקרקעין קובע כדלקמן: "כל שותף במקרקעין משותפים זכאי בכל עת לדרוש פירוק השיתוף." פסק הדין המנחה בענין הינו רע"א 1017/97 רדילביץ נ' מודעי, פ"ד נב (4) 625, ובאשר לזכאותו של שותף לדרוש את פירוק השיתוף בכל עת נאמר בפסק הדין כדלקמן: ”עקרון-העל הוא, שכל שותף במקרקעין משותפים יכול ורשאי להביא, לרצונו, לפירוק השיתוף. במקרה ומדובר בבעלות משותפת במקרקעין, מוטלות על השותף המבקש לפרק את השותפות, חובות הנובעות מהיותו בעלים במשותף עם אחרים, לפיהן זכותו זו תיעשה על ידו בתום לב וללא שימוש לרעה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.